Primark groeit dankzij expansie | RetailDetail

Primark groeit dankzij expansie, vergelijkbare omzet daalt

Primark groeit dankzij expansie, vergelijkbare omzet daalt

De Ierse modeketen Primark heeft in het voorbije boekjaar een omzetstijging van 11% laten optekenen. De operationele winst groeide met 2% naar 686 miljoen pond (770 miljoen euro).

Meer dan 1 miljoen vierkante meter

De totale omzet van Primark groeide het voorbije boekjaar naar 5,95 miljard pond (6,66 miljard euro): die groei had het bedrijf wel te danken aan de expansie van de keten, want op vergelijkbare basis was er sprake van een daling van 2%. Primark breidde het afgelopen jaar dan ook flink uit: het aantal winkels groeide van 293 naar 315 filialen en de modeketen heeft nu ongeveer 1,15 miljoen vierkante meter winkeloppervlakte wereldwijd.

 

Het slechte weer en een voorzichtige consument zorgden wel voor mindere prestaties in belangrijke markten zoals het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Spanje, Frankrijk en Oostenrijk presteerden dan weer wel goed.Ook Primark voelt het effect van de brexit, maar heeft er minder last van, omdat het ongeveer de helft van de omzet buiten het Verenigd Koninkrijk wordt gehaald. Het verwacht wel dat de impact het komende boekjaar groter zal zijn dan tot nu toe het geval was.

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Blokker ziet Belgische omzet fors dalen en directie afslanken

17/07/2018

De problemen voor Blokker blijven aanhouden: het bestuur wordt verder ingekrompen (van acht naar vijf), net zoals de omzet in de Belgische winkels (-21%).