Primark komt met tweede vestiging naar Brussel | RetailDetail

Primark komt met tweede vestiging naar Brussel

Primark komt met tweede vestiging naar Brussel
Shutterstock

De Ierse modeketen Primark gaat naast de vestiging op de Nieuwstraat in Brussel nog een tweede winkel openen in de hoofdstad. Die zou op de Elsensesteenweg in de buurt van de Naamsepoort moeten komen.

Voormalig pand Sports Direct

Primark zou daarvoor zijn oog hebben laten vallen op het pand waar tot voor kort een winkel van Sports Direct gevestigd was. Een datum voor de opening is nog niet gekend, vooral omdat Primark het nieuws zelf nog niet wil bevestigen, maar de renovatie van het pand is wel al aan de gang.

 

De eerste Brusselse winkel van de keten opende op het einde van 2014 zijn deuren en in de zomer van 2015 waren er al geruchten rond een tweede vestiging op de Elsensesteenweg, die binnenkort wordt omgevormd tot een autoluwe winkelzone.

 

Primark heeft naast de winkel in Brussel ook al filialen in Hasselt, Luik, Charleroi en Gent. Daarnaast staat er ook een vestiging op de planning op de Antwerpse Meir. Daar neemt de keten zijn intrek in het voormalige pand van H&M.

 

Ondertussen blijft het imago van Primark wel klappen krijgen. Zo waren er begin dit jaar zowel klachten in Nederland, waar de werknemers zeggen dat ze niet respectvol worden behandeld, als in Frankrijk, waar een hoger loon wordt geëist.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.

Winst Zalando totaal weggeveegd

08/05/2018

De Duitse e-tailer Zalando zag in het eerste kwartaal van 2018 zijn winst als sneeuw voor de zon verdwijnen: 5,1 miljoen euro nettowinst ging over in 15 miljoen verlies. De omzet steeg wel met 22% dankzij forse investeringen.

Hugo Boss groeit vooral online sterk

03/05/2018

Het Duitse modemerk Hugo Boss kon tijdens het eerste kwartaal groei optekenen in alle regio's. De omzet van de groep steeg met 5% tot 650 miljoen euro, onder meer dankzij de sterke groei van de eigen webshop.