Primark komt met tweede vestiging naar Brussel

Primark komt met tweede vestiging naar Brussel

De Ierse modeketen Primark gaat naast de vestiging op de Nieuwstraat in Brussel nog een tweede winkel openen in de hoofdstad. Die zou op de Elsensesteenweg in de buurt van de Naamsepoort moeten komen.

Voormalig pand Sports Direct

Primark zou daarvoor zijn oog hebben laten vallen op het pand waar tot voor kort een winkel van Sports Direct gevestigd was. Een datum voor de opening is nog niet gekend, vooral omdat Primark het nieuws zelf nog niet wil bevestigen, maar de renovatie van het pand is wel al aan de gang.

 

De eerste Brusselse winkel van de keten opende op het einde van 2014 zijn deuren en in de zomer van 2015 waren er al geruchten rond een tweede vestiging op de Elsensesteenweg, die binnenkort wordt omgevormd tot een autoluwe winkelzone.

 

Primark heeft naast de winkel in Brussel ook al filialen in Hasselt, Luik, Charleroi en Gent. Daarnaast staat er ook een vestiging op de planning op de Antwerpse Meir. Daar neemt de keten zijn intrek in het voormalige pand van H&M.

 

Ondertussen blijft het imago van Primark wel klappen krijgen. Zo waren er begin dit jaar zowel klachten in Nederland, waar de werknemers zeggen dat ze niet respectvol worden behandeld, als in Frankrijk, waar een hoger loon wordt geëist.