Primark komt met tweede vestiging naar Brussel | RetailDetail

Primark komt met tweede vestiging naar Brussel

Primark komt met tweede vestiging naar Brussel
Shutterstock

De Ierse modeketen Primark gaat naast de vestiging op de Nieuwstraat in Brussel nog een tweede winkel openen in de hoofdstad. Die zou op de Elsensesteenweg in de buurt van de Naamsepoort moeten komen.

Voormalig pand Sports Direct

Primark zou daarvoor zijn oog hebben laten vallen op het pand waar tot voor kort een winkel van Sports Direct gevestigd was. Een datum voor de opening is nog niet gekend, vooral omdat Primark het nieuws zelf nog niet wil bevestigen, maar de renovatie van het pand is wel al aan de gang.

 

De eerste Brusselse winkel van de keten opende op het einde van 2014 zijn deuren en in de zomer van 2015 waren er al geruchten rond een tweede vestiging op de Elsensesteenweg, die binnenkort wordt omgevormd tot een autoluwe winkelzone.

 

Primark heeft naast de winkel in Brussel ook al filialen in Hasselt, Luik, Charleroi en Gent. Daarnaast staat er ook een vestiging op de planning op de Antwerpse Meir. Daar neemt de keten zijn intrek in het voormalige pand van H&M.

 

Ondertussen blijft het imago van Primark wel klappen krijgen. Zo waren er begin dit jaar zowel klachten in Nederland, waar de werknemers zeggen dat ze niet respectvol worden behandeld, als in Frankrijk, waar een hoger loon wordt geëist.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).