Primark zoekt bijna 400 werknemers voor vestiging in Arnhem | RetailDetail

Primark zoekt bijna 400 werknemers voor vestiging in Arnhem

Primark zoekt bijna 400 werknemers voor vestiging in Arnhem

Kledingwinkel Primark zoekt voor zijn nieuwe vestiging in Arnhem nog bijna 400 werknemers. Op 30 september opent daar de achtste vestiging van de discountmoderetailer.

Personeel via UWV

De keten zoekt met name verkoopmedewerkers en is al begonnen met het werven van personeel. Een deel hiervan wordt gezocht via het UWV: alle 3200 werkloze inwoners van de stad hebben hierover eerder dit jaar al een brief ontvangen, bevestigt een woordvoerder van het bedrijf aan De Gelderlander.

 

 

De achtste vestiging van de Ierse retailer gaat op 30 september in Arnhem open. Komende drie jaar staan er nog zes andere filialen op de planning, waaronder in Enschede, Venlo, Heerlen en Den Haag.

 

In totaal telt Primark 273 winkels in heel Europa, waar 48.000 personeelsleden werken. In de eerste zes maanden van het gebroken boekjaar kwam de omzet uit op 2,75 miljard euro, 14 procent hoger uit dan vorig jaar. De winst bedroeg 362 milard euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.

Winst Zalando totaal weggeveegd

08/05/2018

De Duitse e-tailer Zalando zag in het eerste kwartaal van 2018 zijn winst als sneeuw voor de zon verdwijnen: 5,1 miljoen euro nettowinst ging over in 15 miljoen verlies. De omzet steeg wel met 22% dankzij forse investeringen.

Hugo Boss groeit vooral online sterk

03/05/2018

Het Duitse modemerk Hugo Boss kon tijdens het eerste kwartaal groei optekenen in alle regio's. De omzet van de groep steeg met 5% tot 650 miljoen euro, onder meer dankzij de sterke groei van de eigen webshop.