Primark zoekt bijna 400 werknemers voor vestiging in Arnhem | RetailDetail

Primark zoekt bijna 400 werknemers voor vestiging in Arnhem

Primark zoekt bijna 400 werknemers voor vestiging in Arnhem

Kledingwinkel Primark zoekt voor zijn nieuwe vestiging in Arnhem nog bijna 400 werknemers. Op 30 september opent daar de achtste vestiging van de discountmoderetailer.

Personeel via UWV

De keten zoekt met name verkoopmedewerkers en is al begonnen met het werven van personeel. Een deel hiervan wordt gezocht via het UWV: alle 3200 werkloze inwoners van de stad hebben hierover eerder dit jaar al een brief ontvangen, bevestigt een woordvoerder van het bedrijf aan De Gelderlander.

 

 

De achtste vestiging van de Ierse retailer gaat op 30 september in Arnhem open. Komende drie jaar staan er nog zes andere filialen op de planning, waaronder in Enschede, Venlo, Heerlen en Den Haag.

 

In totaal telt Primark 273 winkels in heel Europa, waar 48.000 personeelsleden werken. In de eerste zes maanden van het gebroken boekjaar kwam de omzet uit op 2,75 miljard euro, 14 procent hoger uit dan vorig jaar. De winst bedroeg 362 milard euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

FNG trekt naar Brusselse beurs met 60 miljoen euro

06/07/2018

Modegroep FNG heeft 60 miljoen euro opgehaald bij een nieuwe aandelenuitgifte. De nieuwe aandelen zullen vanaf 9 juli worden verhandeld op de beurs van Amsterdam en voor het eerst ook op de Brusselse beurs.

Doek valt over Fish & Chips en Men at Work in België

06/07/2018

Net als de Nederlandse is nu ook de Belgische tak van de keten van multimerkwinkels Men at Work failliet verklaard. De drie winkels van de kledingketen én Fish & Chips in Antwerpen leggen de boeken neer.