Quiksilver doet overnamebod op Billabong | RetailDetail

Quiksilver doet overnamebod op Billabong

Quiksilver doet overnamebod op Billabong
Shutterstock

Surfmerk Quiksilver heeft een bod van ongeveer 150 miljoen dollar (125 miljoen euro) gedaan op concurrent Billabong. Het bod is mogelijk nog de enige uitweg voor Billabong, dat de voorbije jaren steevast verlies lijdt.

Oaktree Capital

Vorig jaar was dat verlies 58 miljoen dollar (50 miljoen euro), drie keer zoveel als een jaar eerder. De voorbije vijf jaar wist Billabong slechts één keer winst te maken. Bij de bekendmaking van het nieuws schoot het aandeel van Billabon op de Australische beurs alvast met 23% de hoogte in. Als de overname er komt, dan betekent dat een consolidatie van twee surfmerken die al voor een groot deel in handen zijn van Oaktree Capital. Bij Quiksilver is de investeringsmaatschappij meerderheidsaandeelhouder, terwijl ze bij Billabong 19% van de aandelen in handen heeft.

 

Quiksilver werd in 1969 opgericht, maar ging in 2015 failliet. Het werd toen na een herstructurering van de beurs gehaald met de hulp van Oaktree Capital.

 

In 2012 kreeg Billabong ook al een overnamebod binnen, toen van TPG Capital Management. Dat bod lag vier keer hoger dan het huidige, maar werd toch afgeslagen, ondanks de moeilijkheden waar het bedrijf zich toen al in bevond.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.