Quiksilver doet overnamebod op Billabong

Quiksilver doet overnamebod op Billabong
Shutterstock

Surfmerk Quiksilver heeft een bod van ongeveer 150 miljoen dollar (125 miljoen euro) gedaan op concurrent Billabong. Het bod is mogelijk nog de enige uitweg voor Billabong, dat de voorbije jaren steevast verlies lijdt.

Oaktree Capital

Vorig jaar was dat verlies 58 miljoen dollar (50 miljoen euro), drie keer zoveel als een jaar eerder. De voorbije vijf jaar wist Billabong slechts één keer winst te maken. Bij de bekendmaking van het nieuws schoot het aandeel van Billabon op de Australische beurs alvast met 23% de hoogte in. Als de overname er komt, dan betekent dat een consolidatie van twee surfmerken die al voor een groot deel in handen zijn van Oaktree Capital. Bij Quiksilver is de investeringsmaatschappij meerderheidsaandeelhouder, terwijl ze bij Billabong 19% van de aandelen in handen heeft.

 

Quiksilver werd in 1969 opgericht, maar ging in 2015 failliet. Het werd toen na een herstructurering van de beurs gehaald met de hulp van Oaktree Capital.

 

In 2012 kreeg Billabong ook al een overnamebod binnen, toen van TPG Capital Management. Dat bod lag vier keer hoger dan het huidige, maar werd toch afgeslagen, ondanks de moeilijkheden waar het bedrijf zich toen al in bevond.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Persoonlijke webwinkel voor elke Zalando-klant op komst

15/12/2017

Bij Zalando zijn liefst 600 medewerkers bezig met artificiële intelligentie. De online moderetailer wil zijn shopomgeving op die manier volledig personaliseren: binnen de 18 maanden moeten alle klanten er een eigen aanbod op maat aantreffen. 

Minder klanten en dus minder omzet voor H&M

15/12/2017

De Zweedse H&M Group heeft in het vierde kwartaal de omzet met 4 procent zien dalen. Die daling is te wijten aan het feit dat de winkels van het modebedrijf minder klanten over de vloer hebben gekregen.

Hunkemöller is Europees Retailer van het Jaar

14/12/2017

De Nederlandse lingerieketen Hunkemöller is verkozen tot ‘Retail of the Year Europe 2017-2018’. De verkiezing werd voor de derde keer georganiseerd door Q&A, dat ook in België en Nederland de Retailer van het Jaar verkiest.

Amancio Ortega neemt afscheid van Inditex met grote kwartaalgroei

14/12/2017

In de eerste drie kwartalen van het boekjaar 2017 is de omzet van Inditex met 10% gegroeid naar 17,96 miljard euro. Dat maakte het Spaanse modebedrijf bekend in de schaduw van het afscheid van de grote man achter Inditex, Amancio Ortega.

Hunkemöller levert binnen twee uur aan de deur

12/12/2017

Lingerieketen Hunkemöller biedt in aanloop naar de feestdagen een deel van zijn klanten een nieuwe service. Wie binnen de ring van Amsterdam of Antwerpen woont, kan zijn aankoop immers binnen twee uur laten leveren.

Unibail-Rodamco neemt sectorgenoot Westfield over

12/12/2017

Unibail-Rodamco neemt concurrent Westfield over voor 14 miljard euro. Het Frans-Nederlandse vastgoedbedrijf krijgt zo 35 nieuwe winkelcentra in handen, waarvan 33 in de Verenigde Staten, en wordt zo het grootste vastgoedbedrijf ter wereld.

Back to top