Retailer sluit winkel na massale toestroom koopjesjagers

Retailer sluit winkel na massale toestroom koopjesjagers

De Epic Store in Breda heeft zaterdag zijn deuren gesloten uit angst voor een ongeduldige menigte die al uren in de rij stond voor een stuntuitverkoop.

Stuntverkoop sportmerken

Op raamposters is te zien dat de winkel sneakers en jassen van merken als Nike, Asics en Puma voor dertig euro aanbiedt. De winkel vermoedt dat de meeste klanten getipt zijn via social media. ''We waren expres al een uur eerder open gegaan en lieten mensen in groepjes tegelijk de winkel binnen", zegt een woordvoerder van de zaak.

 

Op een video op Instagram zijn dringende klanten te zien die naar binnen willen. ''Om 8 uur kwam er weer een hele meute en werd de chaos me te veel. Ik heb nog met een megafoon op het dak gestaan, maar niets hielp. Een poging om dranghekken neer te zetten, mislukte."

Kooplustigen niet onder controle te krijgen

De retailer besloot uiteindelijk om de politie te waarschuwen. Die plaatste een auto voor de ingang om verdere toestroom te voorkomen. Op social media wordt de uitverkoop een 'aanfluiting' genoemd. Een andere klant laat weten al sinds vrijdagavond 23.00 uur in de rij te hebben gestaan. Een instagrammer meldt dat ''de politie de groep niet onder controle kreeg. Mensen werden geduwd, geslagen, beroofd en uitgescholden."

 

In totaal kwamen bijna vijfhonderd mensen op de modezaak af. De geplande opening voor zondag werd eveneens afgeblazen. Maandag stond er opnieuw een lange rij klanten voor de deur, maar deden er zich geen incidenten voor. De winkel was de hele middag tot zes uur open.

Tags: