Roland Kahn (Coolcat) woedend op Vara | RetailDetail

Roland Kahn (Coolcat) woedend op Vara

Roland Kahn (Coolcat) woedend op Vara
Topman Roland Kahn van modeketen Coolcat is woedend op de Nederlandse televisieomroep Vara. Aanleiding is de uitzending van een programma over arbeidsomstandigheden in textielfabrieken in Bangladesh.

"Valsheid in geschrifte"

Dat meldt De Telegraaf. De reportage was maandag 27 januari te zien op televisie in het programma Rambam. Volgens Kahn worden er onwaarheden verteld in de uitzending. Kahn probeerde de uitzending maandag te voorkomen en overweegt nu een financiële claim tegen zowel de de omroep als tegen het bedrijf CCCP, dat Rambam produceert.


Coolcat is met name woedend over de bewering in het programma dat de keten onderaan staat op de lijst met bedrijven die arbeidsomstandigheden en veiligheidsomstandigheden respecteren.

 

Kahn is ook boos omdat er onder valse voorwendselen met een verborgen camera opnamen van hem zijn gemaakt. "Ze plegen valsheid in geschrifte, overtreden de wet en zijn er nog trots op ook", aldus Kahn in de krant. Hij zegt dat zijn bedrijf zich juist inzet voor verbetering van de omstandigheden in textielfabrieken in Bangladesh en dat het bedrijf inspecteurs ter plekke heeft die controles uitvoeren. De Vara weigerde in te gaan op een sommatie van Kahn om de uitzending te schrappen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

FNG trekt naar Brusselse beurs met 60 miljoen euro

06/07/2018

Modegroep FNG heeft 60 miljoen euro opgehaald bij een nieuwe aandelenuitgifte. De nieuwe aandelen zullen vanaf 9 juli worden verhandeld op de beurs van Amsterdam en voor het eerst ook op de Brusselse beurs.

Doek valt over Fish & Chips en Men at Work in België

06/07/2018

Net als de Nederlandse is nu ook de Belgische tak van de keten van multimerkwinkels Men at Work failliet verklaard. De drie winkels van de kledingketen én Fish & Chips in Antwerpen leggen de boeken neer.