Roland Kahn (Coolcat) woedend op Vara

Roland Kahn (Coolcat) woedend op Vara
Topman Roland Kahn van modeketen Coolcat is woedend op de Nederlandse televisieomroep Vara. Aanleiding is de uitzending van een programma over arbeidsomstandigheden in textielfabrieken in Bangladesh.

"Valsheid in geschrifte"

Dat meldt De Telegraaf. De reportage was maandag 27 januari te zien op televisie in het programma Rambam. Volgens Kahn worden er onwaarheden verteld in de uitzending. Kahn probeerde de uitzending maandag te voorkomen en overweegt nu een financiële claim tegen zowel de de omroep als tegen het bedrijf CCCP, dat Rambam produceert.


Coolcat is met name woedend over de bewering in het programma dat de keten onderaan staat op de lijst met bedrijven die arbeidsomstandigheden en veiligheidsomstandigheden respecteren.

 

Kahn is ook boos omdat er onder valse voorwendselen met een verborgen camera opnamen van hem zijn gemaakt. "Ze plegen valsheid in geschrifte, overtreden de wet en zijn er nog trots op ook", aldus Kahn in de krant. Hij zegt dat zijn bedrijf zich juist inzet voor verbetering van de omstandigheden in textielfabrieken in Bangladesh en dat het bedrijf inspecteurs ter plekke heeft die controles uitvoeren. De Vara weigerde in te gaan op een sommatie van Kahn om de uitzending te schrappen.

Tags: