Roland Kahn (Coolcat) woedend op Vara | RetailDetail

Roland Kahn (Coolcat) woedend op Vara

Roland Kahn (Coolcat) woedend op Vara
Topman Roland Kahn van modeketen Coolcat is woedend op de Nederlandse televisieomroep Vara. Aanleiding is de uitzending van een programma over arbeidsomstandigheden in textielfabrieken in Bangladesh.

"Valsheid in geschrifte"

Dat meldt De Telegraaf. De reportage was maandag 27 januari te zien op televisie in het programma Rambam. Volgens Kahn worden er onwaarheden verteld in de uitzending. Kahn probeerde de uitzending maandag te voorkomen en overweegt nu een financiële claim tegen zowel de de omroep als tegen het bedrijf CCCP, dat Rambam produceert.


Coolcat is met name woedend over de bewering in het programma dat de keten onderaan staat op de lijst met bedrijven die arbeidsomstandigheden en veiligheidsomstandigheden respecteren.

 

Kahn is ook boos omdat er onder valse voorwendselen met een verborgen camera opnamen van hem zijn gemaakt. "Ze plegen valsheid in geschrifte, overtreden de wet en zijn er nog trots op ook", aldus Kahn in de krant. Hij zegt dat zijn bedrijf zich juist inzet voor verbetering van de omstandigheden in textielfabrieken in Bangladesh en dat het bedrijf inspecteurs ter plekke heeft die controles uitvoeren. De Vara weigerde in te gaan op een sommatie van Kahn om de uitzending te schrappen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.

Winst Zalando totaal weggeveegd

08/05/2018

De Duitse e-tailer Zalando zag in het eerste kwartaal van 2018 zijn winst als sneeuw voor de zon verdwijnen: 5,1 miljoen euro nettowinst ging over in 15 miljoen verlies. De omzet steeg wel met 22% dankzij forse investeringen.

Hugo Boss groeit vooral online sterk

03/05/2018

Het Duitse modemerk Hugo Boss kon tijdens het eerste kwartaal groei optekenen in alle regio's. De omzet van de groep steeg met 5% tot 650 miljoen euro, onder meer dankzij de sterke groei van de eigen webshop.