Rosada Fashion Outlet breidt uit | RetailDetail

Rosada Fashion Outlet breidt uit

Rosada Fashion Outlet breidt uit

De bouw van de grote uitbreiding van Rosada Fashion Outlet in Roosendaal is officieel van start gegaan. De bedoeling is om de 45 nieuwe winkelpanden klaar te hebben tegen het voorjaar van 2016.

Meer dan helft al verhuurd

Dankzij de uitbreiding wordt Rosada Fashion Outlet anderhalve keer groter dan de huidige winkeloppervlakte. De uitbreiding was nodig omdat er steeds meer bezoekers over de vloer komen: "Het afgelopen jaar is de totale omzet gestegen met 14 procent ten opzichte van een jaar eerder. Het aantal bezoekers steeg in diezelfde periode met 10 procent", aldus Michel Nangia van eigenaar Resolution Property.

 

Van de nieuwe plaatsen is momenteel al meer dan 60 procent verhuurd of in een vergevorderde onderhandeling. Onder andere Adidas en La Place hebben al getekend voor de invulling van een pand.

 

Daar waar veel outletcenters problemen krijgen met de winkeliers in de binnenstad, is dat in Roosendaal minder het geval. "Anders dan bij andere outlets zijn de reacties van ondernemers uit de binnenstad van Roosendaal erg positief. Als bezoekers hier met een positief gevoel weggaan komen ze zeker nog een keer terug in Roosendaal. Zo versterk je elkaar", zegt Gerben Boomsma, directeur van STABLE International Outlet Management.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).