R&S Retail Group wil ook overige aandelen FNG Group | RetailDetail

R&S Retail Group wil ook overige aandelen FNG Group

R&S Retail Group wil ook overige aandelen FNG Group

R&S Retail Group, het moederbedrijf van Miss Etam, heeft plannen om ook de overige aandelen van het Belgische FNG Group over te nemen. In maart raakte het al bekend dat R&S Retail een meerderheidsbelang zou nemen in FNG.

 

Deal opnieuw volledig in aandelen

R&S biedt voor de deal opnieuw aandelen aan in ruil, zoals eerder ook al het geval was. Er zal dus opnieuw geen euro van handen wisselen. De eerdere overname was eigenlijk een omgekeerde overname: daarbij nam R&S officieel wel FNG over, maar behield FNG de volledige controle over het bedrijf.

 

“Het is de bedoeling dat onze aandeelhouders 85 tot 90 procent van de aandelen in het fusiebedrijf zullen krijgen”, zie Dieter Penninckx, de CEO van FNG, toen over de deal. De keuze voor de omgekeerde overname werd gemaakt, omdat R&S al op de beurs van Amsterdam staat genoteerd. Zo kan FNG op een vrij eenvoudige manier ook de stap naar de beurs maken. Momenteel moet de Belgische mededingingsautoriteit wel nog zijn fiat geven voor de overname.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Ondernemers akkoord met einde Emté

11/07/2018

De ondernemers van Emté hebben de overgang van hun keten naar Coop en Jumbo na een stemming goedgekeurd. Waarschijnlijk zullen alle partners de overeenkomst spoedig ondertekenen.

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

FNG trekt naar Brusselse beurs met 60 miljoen euro

06/07/2018

Modegroep FNG heeft 60 miljoen euro opgehaald bij een nieuwe aandelenuitgifte. De nieuwe aandelen zullen vanaf 9 juli worden verhandeld op de beurs van Amsterdam en voor het eerst ook op de Brusselse beurs.