Russische koper voor juweliersketen Siebel | RetailDetail

Russische koper voor juweliersketen Siebel

Russische koper voor juweliersketen Siebel
De failliete juweliersketen Siebel heeft een nieuwe eigenaar. Het gaat om het Russische Moscow Jewelry Factory, dat alle 36 winkels van Siebel gaat heropenen.

"Siebel weer in rustiger vaarwater"

Dat meldt het persbureau ANP. Een deel van de winkels was onder leiding van de curator alweer geopend, maar binnen twee weken moeten weer alle vestigingen van Siebel actief zijn. De nieuwe Russische eigenaar van de keten heeft bovendien ambitieuze plannen voor de toekomst: de komende drie jaar moet het aantal vestigingen van Siebel tot boven de zestig groeien, zo kondigt de onderneming aan.

 

Curator Marinus Pannevis is opgelucht dat de overname is afgerond. Volgens hem is Moscow Jewelry Factory met ruim 280 winkels in eigen land een financieel krachtige partij. "Siebel komt gelukkig weer in rustiger vaarwater, onder leiding van een zeer professionele en succesvolle koper. De koper zal een groot aantal personeelsleden een baan aanbieden, zodat de winkels op de vertrouwde manier kunnen worden voortgezet. In de loop van volgende week wordt het personeel nader geïnformeerd."

 

Vorige week werd al duidelijk dat meerdere partijen interesse hadden in een overname van het ruim honderd jaar oude Siebel. De nieuwe eigenaar heeft ook de voorraden van groothandelszus Aurum overgenomen. Dit bedrijf was ook failliet verklaard. Of Moscow Jewelry Factory ook dit bedrijf gaat overnemen, moet in de komende dagen duidelijk worden. Een overnameprijs is niet bekendgemaakt. Bij Siebel werken ongeveer 170 mensen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

FNG trekt naar Brusselse beurs met 60 miljoen euro

06/07/2018

Modegroep FNG heeft 60 miljoen euro opgehaald bij een nieuwe aandelenuitgifte. De nieuwe aandelen zullen vanaf 9 juli worden verhandeld op de beurs van Amsterdam en voor het eerst ook op de Brusselse beurs.

Doek valt over Fish & Chips en Men at Work in België

06/07/2018

Net als de Nederlandse is nu ook de Belgische tak van de keten van multimerkwinkels Men at Work failliet verklaard. De drie winkels van de kledingketen én Fish & Chips in Antwerpen leggen de boeken neer.