Russische koper voor juweliersketen Siebel | RetailDetail

Russische koper voor juweliersketen Siebel

Russische koper voor juweliersketen Siebel
De failliete juweliersketen Siebel heeft een nieuwe eigenaar. Het gaat om het Russische Moscow Jewelry Factory, dat alle 36 winkels van Siebel gaat heropenen.

"Siebel weer in rustiger vaarwater"

Dat meldt het persbureau ANP. Een deel van de winkels was onder leiding van de curator alweer geopend, maar binnen twee weken moeten weer alle vestigingen van Siebel actief zijn. De nieuwe Russische eigenaar van de keten heeft bovendien ambitieuze plannen voor de toekomst: de komende drie jaar moet het aantal vestigingen van Siebel tot boven de zestig groeien, zo kondigt de onderneming aan.

 

Curator Marinus Pannevis is opgelucht dat de overname is afgerond. Volgens hem is Moscow Jewelry Factory met ruim 280 winkels in eigen land een financieel krachtige partij. "Siebel komt gelukkig weer in rustiger vaarwater, onder leiding van een zeer professionele en succesvolle koper. De koper zal een groot aantal personeelsleden een baan aanbieden, zodat de winkels op de vertrouwde manier kunnen worden voortgezet. In de loop van volgende week wordt het personeel nader geïnformeerd."

 

Vorige week werd al duidelijk dat meerdere partijen interesse hadden in een overname van het ruim honderd jaar oude Siebel. De nieuwe eigenaar heeft ook de voorraden van groothandelszus Aurum overgenomen. Dit bedrijf was ook failliet verklaard. Of Moscow Jewelry Factory ook dit bedrijf gaat overnemen, moet in de komende dagen duidelijk worden. Een overnameprijs is niet bekendgemaakt. Bij Siebel werken ongeveer 170 mensen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Manfield opent eerste Belgische winkel in Antwerpen

25/05/2018

De eerste Belgische winkel van het Nederlandse schoenenmerk Manfield is open. In de Stadsfeestzaal in Antwerpen vinden klanten het nieuwste winkelconcept van het merk, waarin luxe en merkbeleving centraal staan.

Isabel Marant opent eerste winkel in Nederland

24/05/2018

Modemerk Isabel Marant heeft de deuren geopend van een eerste Nederlandse boetiek in Amsterdam. De winkel is te vinden in de P.C. Hooftstraat, in het pand waar vroeger McGregor zat.

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.