Russische koper voor juweliersketen Siebel

Russische koper voor juweliersketen Siebel
De failliete juweliersketen Siebel heeft een nieuwe eigenaar. Het gaat om het Russische Moscow Jewelry Factory, dat alle 36 winkels van Siebel gaat heropenen.

"Siebel weer in rustiger vaarwater"

Dat meldt het persbureau ANP. Een deel van de winkels was onder leiding van de curator alweer geopend, maar binnen twee weken moeten weer alle vestigingen van Siebel actief zijn. De nieuwe Russische eigenaar van de keten heeft bovendien ambitieuze plannen voor de toekomst: de komende drie jaar moet het aantal vestigingen van Siebel tot boven de zestig groeien, zo kondigt de onderneming aan.

 

Curator Marinus Pannevis is opgelucht dat de overname is afgerond. Volgens hem is Moscow Jewelry Factory met ruim 280 winkels in eigen land een financieel krachtige partij. "Siebel komt gelukkig weer in rustiger vaarwater, onder leiding van een zeer professionele en succesvolle koper. De koper zal een groot aantal personeelsleden een baan aanbieden, zodat de winkels op de vertrouwde manier kunnen worden voortgezet. In de loop van volgende week wordt het personeel nader geïnformeerd."

 

Vorige week werd al duidelijk dat meerdere partijen interesse hadden in een overname van het ruim honderd jaar oude Siebel. De nieuwe eigenaar heeft ook de voorraden van groothandelszus Aurum overgenomen. Dit bedrijf was ook failliet verklaard. Of Moscow Jewelry Factory ook dit bedrijf gaat overnemen, moet in de komende dagen duidelijk worden. Een overnameprijs is niet bekendgemaakt. Bij Siebel werken ongeveer 170 mensen.

Tags: