Ruzie tussen Rabobank en curatoren zorgde voor sluiting winkels MS Mode

Ruzie met Rabobank zorgde voor sluiting MS Mode

Ruzie met Rabobank zorgde voor sluiting MS Mode

Een conflict tussen Rabobank en de curatoren van het failliete MS Mode heeft ervoor gezorgd dat de Nederlandse winkels van de keten vanaf vandaag gesloten zijn. De curatoren willen de winkels pas terug openen als er een overeenkomst is met de bank.

 

Alle inkomsten naar Rabobank

MS Mode vroeg vorige week donderdag uitstel van betaling aan en sindsdien krijgt Rabobank alle opbrengsten uit de winkelverkoop, inclusief alle btw. Die afspraak zou al voor het uitstel van betaling zijn geregeld met de bestuurders van MS Mode, maar Rabobank beloofde toen om later opnieuw te praten over een redelijke kostenbijdrage. Die nieuwe afspraken zijn momenteel echter nog niet gemaakt.

 

“Daarmee eet een schuldeiser in zijn eentje de hele ruif leeg”, aldus Frits Kemp van Fort Advocaten. “Als bewindvoerders dienen wij ook de belangen van de andere schuldeisers”, legt hij uit. “We hebben geprobeerd afspraken te maken over een andere verdeling van de inkomsten, maar daar zijn we niet uitgekomen.”

 

Rabobank zegt dat het al behoorlijke inspanningen heeft gedaan om de toekomst van MS Mode veilig te stellen en dat het zelf een behoorlijk verlies lijdt. Het hoopt nu dat de rechter-commissaris, die toezicht houdt op het werk van de curatoren, een bemiddelende rol kan spelen, zodat de winkels van MS Mode toch open kunnen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerkenformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De eerste twee winkels openden in Stockholm en Malmö: samen met het webplatform zijn ze een outletmarktplaats voor modekoopjes.

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

14/06/2018

Het Belgische 'Dries Van Noten', een van de laatste onafhankelijke modehuizen, komt in Spaanse handen. De 60-jarige ontwerper verkocht de meerderheid van de aandelen van zijn bedrijf aan Group Puig.

Van Haren mag Louboutin-zolen niet met de voeten treden

14/06/2018

Schoenenketen Van Haren mag de rode zolen, waar de Louboutin-hakken voor bekend staan, niet gebruiken. De rode kleur geldt als een merk, zegt het Europese Hof, dat zo de verdediging van Van Haren weerlegt.

Supertrash na nog geen twee maanden alweer doorverkocht

14/06/2018

Nog geen twee maanden nadat het failliete kledinglabel Supertrash was gekocht door een investeerdersgroep, is het geesteskind van Olcay Gulsen alweer doorverkocht. De merkrechten zijn nu in handen van Unlimited Footwear Group.

Moederbedrijf Brantano wil snel naar Brusselse beurs

13/06/2018

FNG Group zou al tegen midden juli op de Brusselse beurs willen noteren. Daarbij hoopt het een fors bedrag vers geld op te halen om te investeren in de verdere ombouw en expansie van Brantano.  

Leapp failliet, hoopt op doorstart

11/06/2018

Leapp, een verkoper van tweedehands Apple-toestellen, is failliet. Dat meldt de retailer op zijn website. De curator onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor een doorstart.