Ruzie met Rabobank zorgde voor sluiting MS Mode

Ruzie met Rabobank zorgde voor sluiting MS Mode

Een conflict tussen Rabobank en de curatoren van het failliete MS Mode heeft ervoor gezorgd dat de Nederlandse winkels van de keten vanaf vandaag gesloten zijn. De curatoren willen de winkels pas terug openen als er een overeenkomst is met de bank.

 

Alle inkomsten naar Rabobank

MS Mode vroeg vorige week donderdag uitstel van betaling aan en sindsdien krijgt Rabobank alle opbrengsten uit de winkelverkoop, inclusief alle btw. Die afspraak zou al voor het uitstel van betaling zijn geregeld met de bestuurders van MS Mode, maar Rabobank beloofde toen om later opnieuw te praten over een redelijke kostenbijdrage. Die nieuwe afspraken zijn momenteel echter nog niet gemaakt.

 

“Daarmee eet een schuldeiser in zijn eentje de hele ruif leeg”, aldus Frits Kemp van Fort Advocaten. “Als bewindvoerders dienen wij ook de belangen van de andere schuldeisers”, legt hij uit. “We hebben geprobeerd afspraken te maken over een andere verdeling van de inkomsten, maar daar zijn we niet uitgekomen.”

 

Rabobank zegt dat het al behoorlijke inspanningen heeft gedaan om de toekomst van MS Mode veilig te stellen en dat het zelf een behoorlijk verlies lijdt. Het hoopt nu dat de rechter-commissaris, die toezicht houdt op het werk van de curatoren, een bemiddelende rol kan spelen, zodat de winkels van MS Mode toch open kunnen.