Saks OFF 5TH nog deze zomer ook in Nederland

Saks OFF 5TH nog deze zomer ook in Nederland

De Amerikaanse modeketen Saks OFF 5TH heeft haar entree in Europa niet gemist. Bij de opening van de winkel in Düsseldorf stonden honderden mensen voor de deur. Nog deze zomer wordt ook een eerste winkel in Nederland geopend.

Luxekleding tegen lage prijzen

Saks OFF 5TH verkoop luxekleding tegen schappelijke prijzen. In ruil daarvoor moeten de modebewuste consumenten wel enkel maanden wachten, namelijk tot het volgende seizoen of het volgende jaar. De Noord-Amerikaanse consument is al even vertrouwd met het concept, nu waait het ook over naar Europa met de opening van de eerste winkel in het Carsch-Haus-winkelcentrum in Düsseldorf. Om die opstart luister bij te zetten, draafden overigens enkele acteurs uit de sitcom Sex and the City op.

 

Over de komende drie tot vijf jaar wil eigenaar Hudson’s Bay een veertigtal winkels van Saks OFF 5TH openen in Duitsland, goed voor telkens zo’n 3.000 m² verkoopoppervlakte. Met de uitbreiding wordt overigens niet getalmd: tegen eind juli worden bijkomende verkooppunten opgestart in Frankfurt, Heidelberg, Stuttgart en Wiesbaden.

 

Nederland volgt snel

Nog deze zomer volgt ook het aansnijden van de Nederlandse markt: voor eind augustus wordt in Rotterdam een eerste winkel geopend. En voor kerst moet ook Amsterdam een verkooppunt hebben.

 

Dat de primeur van Saks OFF 5TH voor Duitsland was, is geen verrassing. Hudson’s Bay, de Canadese eigenaar van het merk, heeft ook Galeria Kaufhof in portefeuille. Ook in Nederland zijn de Canadezen intussen op expansiepad.