Saks OFF 5TH  nog deze zomer ook in Nederland | RetailDetail

Saks OFF 5TH nog deze zomer ook in Nederland

Saks OFF 5TH nog deze zomer ook in Nederland

De Amerikaanse modeketen Saks OFF 5TH heeft haar entree in Europa niet gemist. Bij de opening van de winkel in Düsseldorf stonden honderden mensen voor de deur. Nog deze zomer wordt ook een eerste winkel in Nederland geopend.

Luxekleding tegen lage prijzen

Saks OFF 5TH verkoop luxekleding tegen schappelijke prijzen. In ruil daarvoor moeten de modebewuste consumenten wel enkel maanden wachten, namelijk tot het volgende seizoen of het volgende jaar. De Noord-Amerikaanse consument is al even vertrouwd met het concept, nu waait het ook over naar Europa met de opening van de eerste winkel in het Carsch-Haus-winkelcentrum in Düsseldorf. Om die opstart luister bij te zetten, draafden overigens enkele acteurs uit de sitcom Sex and the City op.

 

Over de komende drie tot vijf jaar wil eigenaar Hudson’s Bay een veertigtal winkels van Saks OFF 5TH openen in Duitsland, goed voor telkens zo’n 3.000 m² verkoopoppervlakte. Met de uitbreiding wordt overigens niet getalmd: tegen eind juli worden bijkomende verkooppunten opgestart in Frankfurt, Heidelberg, Stuttgart en Wiesbaden.

 

Nederland volgt snel

Nog deze zomer volgt ook het aansnijden van de Nederlandse markt: voor eind augustus wordt in Rotterdam een eerste winkel geopend. En voor kerst moet ook Amsterdam een verkooppunt hebben.

 

Dat de primeur van Saks OFF 5TH voor Duitsland was, is geen verrassing. Hudson’s Bay, de Canadese eigenaar van het merk, heeft ook Galeria Kaufhof in portefeuille. Ook in Nederland zijn de Canadezen intussen op expansiepad.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

FNG trekt naar Brusselse beurs met 60 miljoen euro

06/07/2018

Modegroep FNG heeft 60 miljoen euro opgehaald bij een nieuwe aandelenuitgifte. De nieuwe aandelen zullen vanaf 9 juli worden verhandeld op de beurs van Amsterdam en voor het eerst ook op de Brusselse beurs.

Doek valt over Fish & Chips en Men at Work in België

06/07/2018

Net als de Nederlandse is nu ook de Belgische tak van de keten van multimerkwinkels Men at Work failliet verklaard. De drie winkels van de kledingketen én Fish & Chips in Antwerpen leggen de boeken neer.