Sapph opent binnenkort eerste winkel | RetailDetail

Sapph opent binnenkort eerste winkel

Sapph opent binnenkort eerste winkel

Het Nederlandse lingeriemerk Sapph opent binnenkort zijn eerste eigen winkel in Leiden. Die moet er mee voor zorgen dat het merk uit de rode cijfers komt. Ook wil het bedrijf een vrouwvriendelijker imago krijgen.

Negatief eigen vermogen

Sapph is momenteel enkel te verkrijgen bij lingeriewinkels en grootwarenhuizen, maar wil nu ook zelf een keten winkels uitbouwen. De eerste daarvan moet in Leiden komen. "Het bedrijf krijgt zo een nieuwe ziel", zegt eigenaar Roland Kahn aan de Volkskrant.

 

Eind vorig jaar had Sapph een negatief eigen vermogen van 2 miljoen euro. In januari van dit jaar werd dan ook besloten om 2,5 miljoen euro extra kapitaal in het bedrijf te steken. Die slechte cijfers zijn voor een groot deel te wijten aan het verlies van een rechtszaak in 2011. Sapph verloor toen een auteursrechtszaak tegen Marlies Dekkers en moest door textielondernemer Roland Kahn gered worden.

 

Nieuw imago

Daarnaast wil Sapph ook af van zijn provocerend imago. Tot op heden zocht het merk steeds de grens op met zijn reclames en billboards, die door sommigen als semi-pornografisch werden bestempeld en veel kritiek kregen. Onder het motto dat er niet zoiets bestaat als slechte aandacht, maakte Sapph gretig gebruik van de kritiek om de verkoop op te drijven.

 

Sapph wil nu echter af van dat imago en wil op de proppen komen met vrouwvriendelijkere reclame. "Het aandacht om de aandacht zoeken werkt niet meer. Vrouwen herkennen zich er niet langer in", zegt Sasja Leenders, die verantwoordelijk was voor de herlancering. De modellen worden vanaf nu getoond in een meer alledaagse omgeving en om de vernieuwde strategie duidelijk te maken bij de klant werd er ook een nieuw logo gelanceerd.

 

Sapph opende in de zomer van 2012 ook al een pop-upwinkel in Amstelveen, waar klanten werden geholpen door schaars geklede verkoopsters.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

FNG trekt naar Brusselse beurs met 60 miljoen euro

06/07/2018

Modegroep FNG heeft 60 miljoen euro opgehaald bij een nieuwe aandelenuitgifte. De nieuwe aandelen zullen vanaf 9 juli worden verhandeld op de beurs van Amsterdam en voor het eerst ook op de Brusselse beurs.

Doek valt over Fish & Chips en Men at Work in België

06/07/2018

Net als de Nederlandse is nu ook de Belgische tak van de keten van multimerkwinkels Men at Work failliet verklaard. De drie winkels van de kledingketen én Fish & Chips in Antwerpen leggen de boeken neer.