Schoenen Torfs opent eerste Waalse vestiging in Libramont | RetailDetail

Schoenen Torfs opent eerste Waalse vestiging in Libramont

Schoenen Torfs opent eerste Waalse vestiging in Libramont
Foto: Torfs

Maandag 30 april opent Schoenen Torfs in Libramont zijn eerste Waalse vestiging. De schoenenketen wil op termijn vijftien winkels openen in Wallonië en lanceert daarom ook meteen haar webshop in Franstalig België.

 

Naar vijftien Waalse winkels

Torfs blijft in Libramont zijn DNA trouw: de eerste vestiging in Wallonië is een baanwinkel, volgens het winkelconcept dat onder meer al in Borsbeek, Edegem en Halle te zien is. De winkel wordt ook qua aanbod identiek aan de vernieuwde periferiewinkels aan onze kant van de taalgrens. Klanten vinden er een moderne inrichting, inspiratie met 'fashionlooks' en een kinderspeelhoek. Behalve schoenen voert de winkel ook een assortiment accessoires, zoals handtassen, juwelen en sokken. 

 

De keuze voor een eerste Waalse vestiging viel op Libramont, omdat de gemeente een goede commerciële ligging heeft en ook is omringd door andere sterke retailers, "zoals dit vaak ook in Vlaanderen het geval is met onze periferiewinkels”, laat CEO Wouter Torfs weten. Een tweede Waalse winkel moet volgend jaar in Dinant de deuren openen. Op termijn heeft Torfs de ambitie om zo vijftien nieuwe vestigingen in Wallonië openen.

 

Schoenen Torfs bedient zijn Waalse klanten voortaan ook online met een Franstalige webshop: Torfs.be is voor er consumenten vanaf heden zowel in het Nederlands als het Frans. Alle online activiteiten worden dan ook centraal vanuit het hoofdkantoor in Sint-Niklaas opgevolgd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Manfield opent eerste Belgische winkel in Antwerpen

25/05/2018

De eerste Belgische winkel van het Nederlandse schoenenmerk Manfield is open. In de Stadsfeestzaal in Antwerpen vinden klanten het nieuwste winkelconcept van het merk, waarin luxe en merkbeleving centraal staan.

Isabel Marant opent eerste winkel in Nederland

24/05/2018

Modemerk Isabel Marant heeft de deuren geopend van een eerste Nederlandse boetiek in Amsterdam. De winkel is te vinden in de P.C. Hooftstraat, in het pand waar vroeger McGregor zat.

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Jumbo opent zijn vierde Jumbo Foodmarkt

17/05/2018

Vijf jaar na de opening van de allereerste Jumbo Foodmarkt (in Breda), heeft Jumbo in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn zijn vierde foodmarkt geopend. Het is meteen de grootste supermarkt van de regio Utrecht.

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.