Schoenenketen Cinderella failliet | RetailDetail

Schoenenketen Cinderella failliet

Schoenenketen Cinderella failliet

Schoenenketen Cinderella is failliet verklaard: de negentien Nederlandse winkels van de keten zijn nu allemaal gesloten. Het familiebedrijf bestond al meer dan honderd jaar.

"Niet meer levensvatbaar"

In de jaren 1990 had Cinderella nog filialen in alle grote winkelstraten van Nederland, maar in 2008 werd het overgenomen door een investeringsmaatschappij die poogde om de keten een jonger imago te geven met nieuwe collecties en nieuwe vormgeving.

 

Volgens Ron Peters van FNV Bondgenoten komt het faillissement niet als een verrassing: hij zei tegen RetailNews dat het bedrijf drie jaar geleden al veroordeeld was: "Het verbaast me nog het meest dat het zo lang duurde voordat het faillissement is uitgesproken."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Manfield opent eerste Belgische winkel in Antwerpen

25/05/2018

De eerste Belgische winkel van het Nederlandse schoenenmerk Manfield is open. In de Stadsfeestzaal in Antwerpen vinden klanten het nieuwste winkelconcept van het merk, waarin luxe en merkbeleving centraal staan.

Isabel Marant opent eerste winkel in Nederland

24/05/2018

Modemerk Isabel Marant heeft de deuren geopend van een eerste Nederlandse boetiek in Amsterdam. De winkel is te vinden in de P.C. Hooftstraat, in het pand waar vroeger McGregor zat.

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.