Schoenenketen Eram vertrekt uit België | RetailDetail

Schoenenketen Eram vertrekt uit België

Schoenenketen Eram vertrekt uit België

De Franse schoenenketen Eram trekt zich volledig terug uit België. Alle winkels verdwijnen en 130 medewerkers verliezen mogelijk hun job. De voorbije weken was er nog sprake van een herstructurering, maar die komt er dus niet.

Grote verliezen

Bij die herstructurering was het de bedoeling dat dertien winkels de deuren zouden sluiten en dat er zeventig banen geschrapt werden. De gesprekken rond de herstructurering kwamen echter ten einde wanneer bleek dat er niet genoeg geld beschikbaar was voor het sociaal plan.

 

Daarom heeft de directie nu besloten om zich volledig terug te trekken uit België. “We worden geconfronteerd met een snelle verslechtering van de resultaten en houden rekening met zeer onzekere economische perspectieven”, aldus de directie. Eram gaat wel nog op zoek naar een overnemer voor alle of een deel van de winkels, om zo mogelijk toch nog een aantal jobs te redden. Zolang die zoektocht loopt, blijven de winkels ook gewoon geopend. Op 7 maart volgt er een nieuw gesprek met de vakbonden en dan worden de overnamekandidaten ook voorgesteld.

 

Eram heeft in België een veertigtal winkels, maar presteert al jaren slecht. In 2015 haalde het een omzet van 14 miljoen euro, waarop het een verlies leed van maar liefst 2,6 miljoen euro en blijkbaar zijn ook de resultaten voor 2016 slecht.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

FNG trekt naar Brusselse beurs met 60 miljoen euro

06/07/2018

Modegroep FNG heeft 60 miljoen euro opgehaald bij een nieuwe aandelenuitgifte. De nieuwe aandelen zullen vanaf 9 juli worden verhandeld op de beurs van Amsterdam en voor het eerst ook op de Brusselse beurs.

Doek valt over Fish & Chips en Men at Work in België

06/07/2018

Net als de Nederlandse is nu ook de Belgische tak van de keten van multimerkwinkels Men at Work failliet verklaard. De drie winkels van de kledingketen én Fish & Chips in Antwerpen leggen de boeken neer.