Schoenenketen Eram vertrekt uit België | RetailDetail

Schoenenketen Eram vertrekt uit België

Schoenenketen Eram vertrekt uit België

De Franse schoenenketen Eram trekt zich volledig terug uit België. Alle winkels verdwijnen en 130 medewerkers verliezen mogelijk hun job. De voorbije weken was er nog sprake van een herstructurering, maar die komt er dus niet.

Grote verliezen

Bij die herstructurering was het de bedoeling dat dertien winkels de deuren zouden sluiten en dat er zeventig banen geschrapt werden. De gesprekken rond de herstructurering kwamen echter ten einde wanneer bleek dat er niet genoeg geld beschikbaar was voor het sociaal plan.

 

Daarom heeft de directie nu besloten om zich volledig terug te trekken uit België. “We worden geconfronteerd met een snelle verslechtering van de resultaten en houden rekening met zeer onzekere economische perspectieven”, aldus de directie. Eram gaat wel nog op zoek naar een overnemer voor alle of een deel van de winkels, om zo mogelijk toch nog een aantal jobs te redden. Zolang die zoektocht loopt, blijven de winkels ook gewoon geopend. Op 7 maart volgt er een nieuw gesprek met de vakbonden en dan worden de overnamekandidaten ook voorgesteld.

 

Eram heeft in België een veertigtal winkels, maar presteert al jaren slecht. In 2015 haalde het een omzet van 14 miljoen euro, waarop het een verlies leed van maar liefst 2,6 miljoen euro en blijkbaar zijn ook de resultaten voor 2016 slecht.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Isabel Marant opent eerste winkel in Nederland

24/05/2018

Modemerk Isabel Marant heeft de deuren geopend van een eerste Nederlandse boetiek in Amsterdam. De winkel is te vinden in de P.C. Hooftstraat, in het pand waar vroeger McGregor zat.

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.

Winst Zalando totaal weggeveegd

08/05/2018

De Duitse e-tailer Zalando zag in het eerste kwartaal van 2018 zijn winst als sneeuw voor de zon verdwijnen: 5,1 miljoen euro nettowinst ging over in 15 miljoen verlies. De omzet steeg wel met 22% dankzij forse investeringen.