Schoenenreus is failliet verklaard

Schoenenreus is failliet verklaard

Schoenenreus is eerder deze middag failliet verklaard, bevestigt de rechtbank in Den Bosch. Bewindvoerder Bas van Dooren noemde een faillisement vanmorgen al onvermijdelijk.

"Nijpende zaak"

"Ik heb op dit moment geen middelen om aan de lopende verplichtingen te kunnen voldoen. En omdat het einde van de maand is en de lonen eruit moeten, is dat een nijpende zaak", liet Van Dooren deze ochtend verstaan.

 

Van Dooren had gisteren nog een gesprek met ING over de kredietverlening aan Schoenenreus, maar zegt zelf dat er geen positieve resultaten voortkwamen uit dat gesprek. Daarom had hij aan het bestuur gevraagd of het nog zinvol was om het uitstel van betaling vol te houden.

 

Voor Schoenenreus is dit het tweede faillissement op twee jaar tijd. In januari 2013 ging de keten ook al failliet, al kwam er toen vrijwel onmiddellijk een doorstart in afgeslankte vorm. Rond dat faillissement lopen er nog steeds rechtszaken, omdat een deel van het personeel vermoedt dat het er toen kwam om op een eenvoudige manier van een deel van het personeel af te geraken.

Tags: