Schoenenreus komt niet meer terug

Schoenenreus komt niet meer terug

Winkelketen Schoenenreus zal na het laatste faillissement dan toch helemaal verdwijnen. Er was een tijdje sprake van een doorstart, maar moederbedrijf CA Global Partners ziet geen toekomst meer in de formule.

Geen mogelijkheden voor continuïteit

Na het faillissement in januari sloot de curator een deal met GA Europe en CA Global Partners, waarbij 20 van de 121 vestigingen open zouden blijven. Eind april sloten ook die winkels echter de deuren: er was immers geen interesse van buitenlandse overnemers en ook de leveranciers hadden al andere oorden opgezocht. "Uiteindelijk zagen wij geen mogelijkheden meer om de continuïteit van de formule te waarborgen", zegt Antoine Linderhof van CA Global Partners aan RetailNews.

 

GA Europe en CA Global Partners herstructureren wereldwijd bedrijven, waarbij de slecht renderende winkels worden gesloten en de keten wordt verdergezet. Ze willen dat nu ook in Nederland beginnen te doen: "Hier hebben we veel successen mee behaald in de rest van de wereld", aldus Linderhof. "Afgelopen jaar hadden wij onze expertise ook graag getoond in het faillissement van Halfords, maar we waren te laat om in te stappen."

Tags: