Schoenenreus komt niet meer terug | RetailDetail

Schoenenreus komt niet meer terug

Schoenenreus komt niet meer terug

Winkelketen Schoenenreus zal na het laatste faillissement dan toch helemaal verdwijnen. Er was een tijdje sprake van een doorstart, maar moederbedrijf CA Global Partners ziet geen toekomst meer in de formule.

Geen mogelijkheden voor continuïteit

Na het faillissement in januari sloot de curator een deal met GA Europe en CA Global Partners, waarbij 20 van de 121 vestigingen open zouden blijven. Eind april sloten ook die winkels echter de deuren: er was immers geen interesse van buitenlandse overnemers en ook de leveranciers hadden al andere oorden opgezocht. "Uiteindelijk zagen wij geen mogelijkheden meer om de continuïteit van de formule te waarborgen", zegt Antoine Linderhof van CA Global Partners aan RetailNews.

 

GA Europe en CA Global Partners herstructureren wereldwijd bedrijven, waarbij de slecht renderende winkels worden gesloten en de keten wordt verdergezet. Ze willen dat nu ook in Nederland beginnen te doen: "Hier hebben we veel successen mee behaald in de rest van de wereld", aldus Linderhof. "Afgelopen jaar hadden wij onze expertise ook graag getoond in het faillissement van Halfords, maar we waren te laat om in te stappen."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

FNG trekt naar Brusselse beurs met 60 miljoen euro

06/07/2018

Modegroep FNG heeft 60 miljoen euro opgehaald bij een nieuwe aandelenuitgifte. De nieuwe aandelen zullen vanaf 9 juli worden verhandeld op de beurs van Amsterdam en voor het eerst ook op de Brusselse beurs.

Doek valt over Fish & Chips en Men at Work in België

06/07/2018

Net als de Nederlandse is nu ook de Belgische tak van de keten van multimerkwinkels Men at Work failliet verklaard. De drie winkels van de kledingketen én Fish & Chips in Antwerpen leggen de boeken neer.