Schoenenreus ontkent dat faillissement opgezet spel was | RetailDetail

Schoenenreus ontkent dat faillissement opgezet spel was

Schoenenreus ontkent dat faillissement opgezet spel was

De directie en aandeelhouders van winkelketen Schoenenreus ontkennen dat ze het faillissement van vorig jaar hebben misbruikt om van de hoge personeelskost af te geraken. Dat zei hun advocaat op de rechtszaak rond het faillissement.

"Geen vooropgezet plan"

Meer dan 100 ontslagen werknemers van Schoenenreus hebben een rechtszaak aangespannen tegen Schoenenreus naar aanleiding van het flitsfaillissement vorig jaar. Ze stellen zich vragen bij de snelheid van de doorstart en betichten de directie ervan het faillissement misbruikt te hebben om het dure personeel te kunnen ontslaan.


"Er was geen vooropgezet plan. Schoenenreus heeft tegenslagen niet kunnen verwerken. Er was geen andere mogelijkheid. Ook de aandeelhouders en bestuurders hebben miljoenen verloren", zei advocaat Geert Verschuur.


Schoenenreus ging failliet op 24 januari 2013, maar maakte op dezelfde dag al een doorstart met minder winkels, een nieuwe formule en slechts 1.000 van de oorspronkelijk 1.500 werknemers. Een deel van dat ontslagen personeel wil nu een schadevergoeding. Volgens hen zijn er fouten gemaakt bij de doorstart en moest enkel het personeel met de langste contracten verdwijnen. Hun advocaat schat de schade per ex-werknemer op een bedrag van enkele duizenden tot zelfs honderdduizenden euro's.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.

Winst Zalando totaal weggeveegd

08/05/2018

De Duitse e-tailer Zalando zag in het eerste kwartaal van 2018 zijn winst als sneeuw voor de zon verdwijnen: 5,1 miljoen euro nettowinst ging over in 15 miljoen verlies. De omzet steeg wel met 22% dankzij forse investeringen.

Hugo Boss groeit vooral online sterk

03/05/2018

Het Duitse modemerk Hugo Boss kon tijdens het eerste kwartaal groei optekenen in alle regio's. De omzet van de groep steeg met 5% tot 650 miljoen euro, onder meer dankzij de sterke groei van de eigen webshop.