Schoenenreus ontkent dat faillissement opgezet spel was | RetailDetail

Schoenenreus ontkent dat faillissement opgezet spel was

Schoenenreus ontkent dat faillissement opgezet spel was

De directie en aandeelhouders van winkelketen Schoenenreus ontkennen dat ze het faillissement van vorig jaar hebben misbruikt om van de hoge personeelskost af te geraken. Dat zei hun advocaat op de rechtszaak rond het faillissement.

"Geen vooropgezet plan"

Meer dan 100 ontslagen werknemers van Schoenenreus hebben een rechtszaak aangespannen tegen Schoenenreus naar aanleiding van het flitsfaillissement vorig jaar. Ze stellen zich vragen bij de snelheid van de doorstart en betichten de directie ervan het faillissement misbruikt te hebben om het dure personeel te kunnen ontslaan.


"Er was geen vooropgezet plan. Schoenenreus heeft tegenslagen niet kunnen verwerken. Er was geen andere mogelijkheid. Ook de aandeelhouders en bestuurders hebben miljoenen verloren", zei advocaat Geert Verschuur.


Schoenenreus ging failliet op 24 januari 2013, maar maakte op dezelfde dag al een doorstart met minder winkels, een nieuwe formule en slechts 1.000 van de oorspronkelijk 1.500 werknemers. Een deel van dat ontslagen personeel wil nu een schadevergoeding. Volgens hen zijn er fouten gemaakt bij de doorstart en moest enkel het personeel met de langste contracten verdwijnen. Hun advocaat schat de schade per ex-werknemer op een bedrag van enkele duizenden tot zelfs honderdduizenden euro's.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).