Schoenenreus ontkent dat faillissement opgezet spel was

Schoenenreus ontkent dat faillissement opgezet spel was

De directie en aandeelhouders van winkelketen Schoenenreus ontkennen dat ze het faillissement van vorig jaar hebben misbruikt om van de hoge personeelskost af te geraken. Dat zei hun advocaat op de rechtszaak rond het faillissement.

"Geen vooropgezet plan"

Meer dan 100 ontslagen werknemers van Schoenenreus hebben een rechtszaak aangespannen tegen Schoenenreus naar aanleiding van het flitsfaillissement vorig jaar. Ze stellen zich vragen bij de snelheid van de doorstart en betichten de directie ervan het faillissement misbruikt te hebben om het dure personeel te kunnen ontslaan.


"Er was geen vooropgezet plan. Schoenenreus heeft tegenslagen niet kunnen verwerken. Er was geen andere mogelijkheid. Ook de aandeelhouders en bestuurders hebben miljoenen verloren", zei advocaat Geert Verschuur.


Schoenenreus ging failliet op 24 januari 2013, maar maakte op dezelfde dag al een doorstart met minder winkels, een nieuwe formule en slechts 1.000 van de oorspronkelijk 1.500 werknemers. Een deel van dat ontslagen personeel wil nu een schadevergoeding. Volgens hen zijn er fouten gemaakt bij de doorstart en moest enkel het personeel met de langste contracten verdwijnen. Hun advocaat schat de schade per ex-werknemer op een bedrag van enkele duizenden tot zelfs honderdduizenden euro's.

Tags: