Schoenenreus vraagt uitstel van betaling

Schoenenreus vraagt uitstel van betaling

Winkelketen Schoenenreus heeft uitstel van betaling aangevraagd. Ook blijven de deuren van alle winkels vandaag gesloten: zelfs de website van de keten is niet bereikbaar. Het lijken allemaal voorbodes van een nieuw faillissement.

"Tegenvallende resultaten"

De informatie staat in een brief die door het management is verstuurd naar het personeel en die Nu.nl heeft kunnen inkijken. "Ondanks alle inspanningen die we met elkaar geleverd hebben, hebben de tegenvallende resultaten ertoe geleid dat we vandaag tot onze spijt surseance van betaling hebben moeten aanvragen. Vandaar dat vandaag de winkels, tot nader order, gesloten zullen blijven", staat in de brief te lezen.

 

Schoenenreus ging bijna exact twee jaar geleden al een keertje failliet. Toen had het bedrijf een schuld van meer dan tien miljoen euro, maar kwam er vrijwel onmiddellijk een doorstart in afgeslankte vorm. 65 van 206 winkels sloten toen de deuren. Voorlopig geven zowel de directie van Schoenenreus als investeerder Synergia geen commentaar op de ontwikkelingen.

Tags: