Schoenenreus vraagt uitstel van betaling | RetailDetail

Schoenenreus vraagt uitstel van betaling

Schoenenreus vraagt uitstel van betaling

Winkelketen Schoenenreus heeft uitstel van betaling aangevraagd. Ook blijven de deuren van alle winkels vandaag gesloten: zelfs de website van de keten is niet bereikbaar. Het lijken allemaal voorbodes van een nieuw faillissement.

"Tegenvallende resultaten"

De informatie staat in een brief die door het management is verstuurd naar het personeel en die Nu.nl heeft kunnen inkijken. "Ondanks alle inspanningen die we met elkaar geleverd hebben, hebben de tegenvallende resultaten ertoe geleid dat we vandaag tot onze spijt surseance van betaling hebben moeten aanvragen. Vandaar dat vandaag de winkels, tot nader order, gesloten zullen blijven", staat in de brief te lezen.

 

Schoenenreus ging bijna exact twee jaar geleden al een keertje failliet. Toen had het bedrijf een schuld van meer dan tien miljoen euro, maar kwam er vrijwel onmiddellijk een doorstart in afgeslankte vorm. 65 van 206 winkels sloten toen de deuren. Voorlopig geven zowel de directie van Schoenenreus als investeerder Synergia geen commentaar op de ontwikkelingen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

FNG trekt naar Brusselse beurs met 60 miljoen euro

06/07/2018

Modegroep FNG heeft 60 miljoen euro opgehaald bij een nieuwe aandelenuitgifte. De nieuwe aandelen zullen vanaf 9 juli worden verhandeld op de beurs van Amsterdam en voor het eerst ook op de Brusselse beurs.

Doek valt over Fish & Chips en Men at Work in België

06/07/2018

Net als de Nederlandse is nu ook de Belgische tak van de keten van multimerkwinkels Men at Work failliet verklaard. De drie winkels van de kledingketen én Fish & Chips in Antwerpen leggen de boeken neer.