Schoenenreus vraagt uitstel van betaling | RetailDetail

Schoenenreus vraagt uitstel van betaling

Schoenenreus vraagt uitstel van betaling

Winkelketen Schoenenreus heeft uitstel van betaling aangevraagd. Ook blijven de deuren van alle winkels vandaag gesloten: zelfs de website van de keten is niet bereikbaar. Het lijken allemaal voorbodes van een nieuw faillissement.

"Tegenvallende resultaten"

De informatie staat in een brief die door het management is verstuurd naar het personeel en die Nu.nl heeft kunnen inkijken. "Ondanks alle inspanningen die we met elkaar geleverd hebben, hebben de tegenvallende resultaten ertoe geleid dat we vandaag tot onze spijt surseance van betaling hebben moeten aanvragen. Vandaar dat vandaag de winkels, tot nader order, gesloten zullen blijven", staat in de brief te lezen.

 

Schoenenreus ging bijna exact twee jaar geleden al een keertje failliet. Toen had het bedrijf een schuld van meer dan tien miljoen euro, maar kwam er vrijwel onmiddellijk een doorstart in afgeslankte vorm. 65 van 206 winkels sloten toen de deuren. Voorlopig geven zowel de directie van Schoenenreus als investeerder Synergia geen commentaar op de ontwikkelingen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.

Winst Zalando totaal weggeveegd

08/05/2018

De Duitse e-tailer Zalando zag in het eerste kwartaal van 2018 zijn winst als sneeuw voor de zon verdwijnen: 5,1 miljoen euro nettowinst ging over in 15 miljoen verlies. De omzet steeg wel met 22% dankzij forse investeringen.

Hugo Boss groeit vooral online sterk

03/05/2018

Het Duitse modemerk Hugo Boss kon tijdens het eerste kwartaal groei optekenen in alle regio's. De omzet van de groep steeg met 5% tot 650 miljoen euro, onder meer dankzij de sterke groei van de eigen webshop.