SCOOP store maakt de oversteek naar Nederland | RetailDetail

SCOOP store maakt de oversteek naar Nederland

SCOOP store maakt de oversteek naar Nederland

Conceptketen SCOOP store, die zich profileert als een platform voor opkomende labels, maakt de overstap naar Nederland met een eerste winkel in Maastricht, meteen ook de eerste franchisewinkel.

Expansie via franchise

De eerste winkel van de keten opende in 2014 al in Antwerpen. Een jaar later volgde ook een vestiging in Mechelen, waarna al het plan werd opgevat om sneller uit te breiden via franchisenemers. De winkel in Maastricht is nu de eerste volgens die vorm.

 

SCOOP store profileert zich als een verkoopplatform voor nieuwe of onbekende labels. Designers huren daarbij een stuk van de ruimte in de winkel, in ruil voor een maandelijks bedrag en een commissie op de verkoop. Momenteel werkt het zo al samen met meer dan 75 labels.

 

Omdat SCOOP store ook nooit zelf producten moet inkopen, loopt het bovendien geen risico om met een overtollige voorraad te blijven zitten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Manfield opent eerste Belgische winkel in Antwerpen

25/05/2018

De eerste Belgische winkel van het Nederlandse schoenenmerk Manfield is open. In de Stadsfeestzaal in Antwerpen vinden klanten het nieuwste winkelconcept van het merk, waarin luxe en merkbeleving centraal staan.

Isabel Marant opent eerste winkel in Nederland

24/05/2018

Modemerk Isabel Marant heeft de deuren geopend van een eerste Nederlandse boetiek in Amsterdam. De winkel is te vinden in de P.C. Hooftstraat, in het pand waar vroeger McGregor zat.

Verovering van Europa loopt voor Xiaomi via Parijs

23/05/2018

De Chinese smartphonefabrikant opende zopas een fysieke winkel in Parijs. Die betekent het vervolg van een ambitieus Europees expansieplan, maar het merk droomt ook hardop van een lancering in de Verenigde Staten.

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.