SCOOP store maakt de oversteek naar Nederland | RetailDetail

SCOOP store maakt de oversteek naar Nederland

SCOOP store maakt de oversteek naar Nederland

Conceptketen SCOOP store, die zich profileert als een platform voor opkomende labels, maakt de overstap naar Nederland met een eerste winkel in Maastricht, meteen ook de eerste franchisewinkel.

Expansie via franchise

De eerste winkel van de keten opende in 2014 al in Antwerpen. Een jaar later volgde ook een vestiging in Mechelen, waarna al het plan werd opgevat om sneller uit te breiden via franchisenemers. De winkel in Maastricht is nu de eerste volgens die vorm.

 

SCOOP store profileert zich als een verkoopplatform voor nieuwe of onbekende labels. Designers huren daarbij een stuk van de ruimte in de winkel, in ruil voor een maandelijks bedrag en een commissie op de verkoop. Momenteel werkt het zo al samen met meer dan 75 labels.

 

Omdat SCOOP store ook nooit zelf producten moet inkopen, loopt het bovendien geen risico om met een overtollige voorraad te blijven zitten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

FNG trekt naar Brusselse beurs met 60 miljoen euro

06/07/2018

Modegroep FNG heeft 60 miljoen euro opgehaald bij een nieuwe aandelenuitgifte. De nieuwe aandelen zullen vanaf 9 juli worden verhandeld op de beurs van Amsterdam en voor het eerst ook op de Brusselse beurs.

Doek valt over Fish & Chips en Men at Work in België

06/07/2018

Net als de Nederlandse is nu ook de Belgische tak van de keten van multimerkwinkels Men at Work failliet verklaard. De drie winkels van de kledingketen én Fish & Chips in Antwerpen leggen de boeken neer.