Scotch & Soda gaat uitbreiden in Azië

Scotch & Soda gaat uitbreiden in Azië

Scotch & Soda heeft een vijfjarige samenwerking met distributiepartner ImagineX Group getekend rond een fikse uitbreiding van zijn winkelnetwerk in Azië. De eerste winkel zal zijn deuren openen in Hongkong.

Uitbouwen netwerk

Scotch & Soda wil een winkelnetwerk uitbouwen in Hongkong, Macau, Taiwan en op het vasteland van China, zo meldt FashionUnited. De eerste winkel opent deze maand al in het winkelcentrum Harbor City in Hongkong, waar ook al winkels zijn van Versace, Maje en Ralph Lauren. In oktober volgt dan een tweede winkel in Hongkong.

 

Scotch & Soda is al sinds 2008 aanwezig op de markt in Hongkong in de warenhuizen van Lane Crawford. Een jaar later was het ook te verkrijgen in China. Volgens ImagineX is Scotch & Soda zelfs één van de best presterende merken in Lane Crawford. "De booming middenklasse met stijgende inkomens is op zoek naar manieren om hun kledingstijl meer te personaliseren, maar waarderen tegelijkertijd de achtergrond en kwaliteit van de merken die ze kopen," zegt Thomson Cheng, managing director van ImagineX, over de goede verkoop van het Nederlandse merk in Azië.

 

Ook in VS en VK uitbreiden

Naast Azië blijft Scotch & Soda ook op andere markten uitbreiden. In de Verenigde Staten heeft het al meer dan tien winkels en een webshop, maar wil het nog uitbreiden, en ook in Groot-Brittannië opende Scotch & Soda het voorbije jaar nieuwe winkels. Daar mikt het nu vooral op expansie buiten Londen.

 

Scotch & Soda, dat in 1985 werd opgericht, is sinds 2011 in handen van investeringsmaatschappij Sun Capital Partners, dat vooral wil focussen op internationale expansie.

Tags: