Scotch & Soda maakt groot verlies | RetailDetail

Scotch & Soda maakt groot verlies

Scotch & Soda maakt groot verlies

Het Nederlandse modemerk Scotch & Soda maakte in het voorbije boekjaar een verlies van maar liefst 74 miljoen euro. Het grootste deel van dat verlies is te wijten aan een afschrijving van 70 miljoen euro op de groothandel van het merk.

Het Nederlandse modemerk Scotch & Soda maakte in het voorbije boekjaar een verlies van maar liefst 74 miljoen euro. Het grootste deel van dat verlies is te wijten aan een afschrijving van 70 miljoen euro op de groothandel van het merk.

Nieuwe tegenvaller voor Sun Capital

Met die groothandelsactiviteiten levert Scotch & Soda zijn kledij aan andere retailers, maar het bedrijf zegt dat de verkoop daar sterk is gedaald door de slechte economische situatie, plus de verdere opmars van de online verkoop.

 

 

Dat is slecht nieuws voor Scotch & Soda, want driekwart van de omzet is afkomstig van de groothandel. De overige omzet wordt gehaald bij de eigen winkels, 58 in totaal, en de webwinkel. De retailverkoop stijgt wel bij het modemerk, maar niet voldoende om de tegenvallende groothandelsomzet goed te maken.

 

 

De totale omzet van Scotch & Soda groeide in het voorbije boekjaar van 330 miljoen euro naar 423 miljoen euro, maar het laatste boekjaar was wel een half jaar langer dan het vorige. Scotch & Soda is immers overgestapt naar een gebroken boekjaar en dus liep het laatste boekjaar zes maanden langer.

 

 

De slechte resultaten van Scotch & Soda zijn opnieuw een klap voor Sun Capital, het investeringsbedrijf dat ook eigenaar is van het failliete V&D. Sun Capital kocht in 2011 Scotch & Soda over voor een bedrag van ongeveer 350 miljoen euro. Door de tegenvallende resultaten moet het de oud-eigenaars nu wel 26,4 miljoen euro minder uitbetalen dan oorspronkelijk gedacht.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


H&M brengt eigen hersteldienst naar winkels

21/06/2018

H&M introduceert een nieuw concept: in de afdeling Take Care van sommige winkels kun je kleren laten herstellen of personaliseren. Zowel in de gloednieuwe winkel in Parijs als in het vlaggenschip in Hamburg is al een hersteldienst te vinden.

Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerkenformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De eerste twee winkels openden in Stockholm en Malmö: samen met het webplatform zijn ze een outletmarktplaats voor modekoopjes.

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

14/06/2018

Het Belgische 'Dries Van Noten', een van de laatste onafhankelijke modehuizen, komt in Spaanse handen. De 60-jarige ontwerper verkocht de meerderheid van de aandelen van zijn bedrijf aan Group Puig.

Van Haren mag Louboutin-zolen niet met de voeten treden

14/06/2018

Schoenenketen Van Haren mag de rode zolen, waar de Louboutin-hakken voor bekend staan, niet gebruiken. De rode kleur geldt als een merk, zegt het Europese Hof, dat zo de verdediging van Van Haren weerlegt.

Supertrash na nog geen twee maanden alweer doorverkocht

14/06/2018

Nog geen twee maanden nadat het failliete kledinglabel Supertrash was gekocht door een investeerdersgroep, is het geesteskind van Olcay Gulsen alweer doorverkocht. De merkrechten zijn nu in handen van Unlimited Footwear Group.

Moederbedrijf Brantano wil snel naar Brusselse beurs

13/06/2018

FNG Group zou al tegen midden juli op de Brusselse beurs willen noteren. Daarbij hoopt het een fors bedrag vers geld op te halen om te investeren in de verdere ombouw en expansie van Brantano.