Scotch & Soda weet weer wat winst is

Scotch & Soda weet weer wat winst is

Het Amsterdamse kledingmerk Scotch & Soda heeft in het boekjaar 2015/2016 opnieuw een kleine winst weten te maken. Dat is goed nieuws, want een jaar eerder moest het nog een verlies van 74 miljoen euro inboeken.

Grote schuld bij Sun Capital

Het voorbije boekjaar haalde Scotch & Soda een omzet van 325,9 miljoen euro, goed voor een groei van 5,7%. De EBITDA daalde daarentegen wel met 3,8 % naar 37,8 miljoen euro. Toch was er sprake van een nettowinst van 1,1 miljoen euro. Het grote verlies een jaar eerder was dan ook vooral te wijten aan een eenmalige afschrijving van 70 miljoen euro.

 

Scotch & Soda haalt 65% van zijn omzet nog uit de groothandelsactiviteiten, maar wil de komende jaren sterk groeien door te investeren in de opening van eigen winkels en de uitbouw van de online verkoop.

 

Scotch & Soda heeft momenteel ook nog een openstaande schuld van ongeveer 270 miljoen euro, waarvan het grootste deel aan eigenaar Sun Capital: Scotch & Soda staat voor 156,6 miljoen euro in het krijt bij het moederbedrijf. Die lening moet het merk in de zomer van 2020 in één keer terugbetalen.