Scotch & Soda weet weer wat winst is | RetailDetail

Scotch & Soda weet weer wat winst is

Scotch & Soda weet weer wat winst is

Het Amsterdamse kledingmerk Scotch & Soda heeft in het boekjaar 2015/2016 opnieuw een kleine winst weten te maken. Dat is goed nieuws, want een jaar eerder moest het nog een verlies van 74 miljoen euro inboeken.

Grote schuld bij Sun Capital

Het voorbije boekjaar haalde Scotch & Soda een omzet van 325,9 miljoen euro, goed voor een groei van 5,7%. De EBITDA daalde daarentegen wel met 3,8 % naar 37,8 miljoen euro. Toch was er sprake van een nettowinst van 1,1 miljoen euro. Het grote verlies een jaar eerder was dan ook vooral te wijten aan een eenmalige afschrijving van 70 miljoen euro.

 

Scotch & Soda haalt 65% van zijn omzet nog uit de groothandelsactiviteiten, maar wil de komende jaren sterk groeien door te investeren in de opening van eigen winkels en de uitbouw van de online verkoop.

 

Scotch & Soda heeft momenteel ook nog een openstaande schuld van ongeveer 270 miljoen euro, waarvan het grootste deel aan eigenaar Sun Capital: Scotch & Soda staat voor 156,6 miljoen euro in het krijt bij het moederbedrijf. Die lening moet het merk in de zomer van 2020 in één keer terugbetalen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Blokker ziet Belgische omzet fors dalen en directie afslanken

17/07/2018

De problemen voor Blokker blijven aanhouden: het bestuur wordt verder ingekrompen (van acht naar vijf), net zoals de omzet in de Belgische winkels (-21%). 

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Pepsico dankt stijgende omzet aan snacks

10/07/2018

Dranken- en snackreus Pepsico boekte in het tweede kwartaal van dit jaar een lichte omzetstijging van 2,4%. Dat was echter niet te merken aan de nettowinst, die 14% lager uitviel als gevolg van de globale belastinglast.   

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.