Shoeby laat klanten zelf ontwerpen in nieuwe Haagse winkel

Shoeby laat klanten zelf ontwerpen in nieuwe Haagse winkel

Modeketen Shoeby heeft dit weekend in Den Haag een eerste vlaggenschip geopend, waar personal shoppers en een eigen atelier voor gepersonaliseerde kleding een meerwaarde voor de klanten moeten betekenen.

Eigen atelier

Het meest in het oog springende is het atelier, waar kledij onmiddellijk kan worden gemaakt en aangepast. Klanten kunnen in de winkel zelf kledij samenstellen aan de hand van een uitgebreid aanbod modellen, prints en stoffen. Er kunnen ook verschillende illustraties op de kledij geprint worden.

 

"De behoefte aan een individuele stijl groeit steeds meer. Helaas is exclusieve, op maat gemaakte kleding voor het gros van modeminnend Nederland onbetaalbaar. Shoeby maakt het nu als eerste mogelijk voor een groter publiek", vertelt Mieke van Deursen, oprichter en mede-eigenaar van Shoeby.

 

Het atelier wordt daarnaast ook gebruikt om jonge Nederlandse ontwerpers een kans te geven: er zullen exclusieve collecties ontworpen, ontwikkeld en vervaardigd worden. De eerste samenwerking is met Esther Dorhout Mees, die al haar eigen label Dorhout Mees runt. Zij heeft vijf jurken voor de feestdagen ontworpen.

 

Naast het atelier en de personal shoppers heeft de winkel ook een café, luxueuze paskamers, visagisten en videowalls. Zo moeten klanten over de streep worden getrokken om toch naar de fysieke winkel te komen.

Tags: