Skooter dan toch niet failliet | RetailDetail

Skooter dan toch niet failliet

Skooter dan toch niet failliet

Kledingketen Skooter werd vorig jaar in september failliet verklaard, maar het gerechtshof van Den Bosch heeft die beslissing nu vernietigd. Daardoor is een herstart van de keten onder het moederbedrijf HSK plots weer een mogelijkheid.

3 miljoen euro schade

Volgens advocaat Herman Loonstein zijn er heel wat fouten gebeurd in de aanloop naar het faillissement. Zo verkochten de curatoren heel wat kledij en andere inventaris van Skooter voor een bijzonder laag bedrag en werden er al winkels gesloten nog voor het vonnis was uitgesproken. "Verontrustender is nu echter dat de curatoren, na het vernietigen van het faillissement, weigeren het banktegoed van 170.000 euro over te maken naar mijn cliënt", aldus de advocaat aan RetailNews. 

 

Lex Hes, bestuurder van Skooter, is alvast van plan om de geleden schade te verhalen op de partij die het bedrijf failliet heeft laten verklaren. Hij spreekt daarbij van een bedrag van 3 miljoen euro. Hij wenst de modeketen nu in eigen beheer weer te laten doorstarten.


Volgens advocaat Loonstein is de uitspraak bijzonder belangrijk, ook voor de toekomst. "Voor het eerst is nu bepaald dat een faillissement kan worden teruggedraaid als een onderneming, die bij verstek failliet is verklaard, zijn vorderingen heeft betaald. Dat is uniek."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

FNG trekt naar Brusselse beurs met 60 miljoen euro

06/07/2018

Modegroep FNG heeft 60 miljoen euro opgehaald bij een nieuwe aandelenuitgifte. De nieuwe aandelen zullen vanaf 9 juli worden verhandeld op de beurs van Amsterdam en voor het eerst ook op de Brusselse beurs.

Doek valt over Fish & Chips en Men at Work in België

06/07/2018

Net als de Nederlandse is nu ook de Belgische tak van de keten van multimerkwinkels Men at Work failliet verklaard. De drie winkels van de kledingketen én Fish & Chips in Antwerpen leggen de boeken neer.