Skooter dan toch niet failliet

Skooter dan toch niet failliet

Kledingketen Skooter werd vorig jaar in september failliet verklaard, maar het gerechtshof van Den Bosch heeft die beslissing nu vernietigd. Daardoor is een herstart van de keten onder het moederbedrijf HSK plots weer een mogelijkheid.

3 miljoen euro schade

Volgens advocaat Herman Loonstein zijn er heel wat fouten gebeurd in de aanloop naar het faillissement. Zo verkochten de curatoren heel wat kledij en andere inventaris van Skooter voor een bijzonder laag bedrag en werden er al winkels gesloten nog voor het vonnis was uitgesproken. "Verontrustender is nu echter dat de curatoren, na het vernietigen van het faillissement, weigeren het banktegoed van 170.000 euro over te maken naar mijn cliënt", aldus de advocaat aan RetailNews. 

 

Lex Hes, bestuurder van Skooter, is alvast van plan om de geleden schade te verhalen op de partij die het bedrijf failliet heeft laten verklaren. Hij spreekt daarbij van een bedrag van 3 miljoen euro. Hij wenst de modeketen nu in eigen beheer weer te laten doorstarten.


Volgens advocaat Loonstein is de uitspraak bijzonder belangrijk, ook voor de toekomst. "Voor het eerst is nu bepaald dat een faillissement kan worden teruggedraaid als een onderneming, die bij verstek failliet is verklaard, zijn vorderingen heeft betaald. Dat is uniek."

Tags: