Sluiting Hudson’s Bay Nederland nu officieel

Sluiting Hudson’s Bay Nederland nu officieel
Shutterstock.com

Hudson’s Bay verlaat eind dit jaar definitief Nederland. Dat meldt de NOS. 1400 mensen verliezen hun baan.

 

Eindelijk bevestigd

De sluiting was eerder al naar buiten gebracht door diverse media en bevestigd door de vakbonden, maar volgens de warenhuisketen zelf was er nog geen definitieve beslissing genomen over het lot van de 15 Nederlandse winkels. Gisteren heeft Hudson’s Bay uiteindelijk toch aangekondigd dat het bedrijf eind dit jaar vertrekt uit Nederland.

 

Afgelopen kwartaal boekte de warenhuisketen een verlies van 317 miljoen euro, waarvan 47 miljoen bij de Europese winkels. Het is onduidelijk welk aandeel de Nederlandse tak daarin heeft. Hudson’s Bay kwam 2 jaar geleden naar Nederland, maar kon zich nooit doorzetten. Retailexperts stelden vooral de onduidelijke positionering van de winkelketen in vraag.

 

Vakbond tevreden

Gisteren werden ook de werknemers ingelicht. Volgens vakbond CNV Vakmensen heeft Hudson’s Bay wel werk gemaakt van een goed sociaal plan. Iedereen krijgt een ontslagvergoeding en het bedrijf zal ook een banenmarkt organiseren. "We hebben in het verleden ook detailhandelsbedrijven gezien die de stekker eruit trokken en zich failliet lieten verklaren. De werknemers staan dan met lege handen”, aldus Jacqueline Twerde van CNV Vakmensen.