Snipes stort zich op Nederlandse markt | RetailDetail

Snipes stort zich op Nederlandse markt

Snipes stort zich op Nederlandse markt

De Duitse sneakerverkoper Snipes stort zich nu ook op de Nederlandse markt en wil in de loop van 2015 in een aantal grote steden filialen openen. De keten zoekt daartoe momenteel filiaalmanagers.

Derde buitenlandse markt

De schoenenketen ging in 1998 ze van start in Essen en telt vandaag al 62 filialen in Duitsland, 10 in Oostenrijk en 9 in Zwitserland. Die laatste kwamen er na de overname en omvorming van SportsLab in 2013. Nu volgt dus Nederland.

 

Momenteel is het bedrijf aan een sterke expansie bezig: zo werden vorig jaar 19 nieuwe winkels  aan het verkoopapparaat toegevoegd. Voor dit jaar stonden er een dertigtal op de agenda, waarvan er al een groot deel gerealiseerd zijn.

 

Tegelijk zorgt de keten op de Duitse thuismarkt voor een diversificatie dankzij een premiumconcept. De eerste ervan werd vorig jaar in november in Keulen geopend.  De basis van het concern blijft niettemin om de outfits van de hiphoppers, skate- en BMX-liefhebbers en straatbasketters toegankelijk te maken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).