Sports Direct sluit twee Belgische winkels | RetailDetail

Sports Direct sluit twee Belgische winkels

Sports Direct sluit twee Belgische winkels

Sportwinkelketen Sports Direct gaat zijn winkels in Hasselt en Luik sluiten. Daarbij dreigen 27 jobs verloren te gaan. Sinds de overname van 26 Primo-winkels heeft de keten momenteel nog 41 winkels in België.

Wel winstgevend in België

Bij de twee winkels die de deuren gaan sluiten, werken momenteel 27 mensen: zestien in Hasselt en elf in Luik. Het is nog niet duidelijk of zij hun baan verliezen.

 

Dat het net de winkels van Hasselt en Luik zijn die moeten sluiten is niet verrassend. De keten is winstgevend in België, maar een aantal winkels, zoals die van Hasselt, hebben het al een tijdje moeilijk. Het filiaal in Luik wordt dan weer meegesleurd door de prestaties van het winkelcentrum Médiacité, waar het zich bevindt.

 

In het gebroken boekjaar 2015/2016 haalde Sports Direct in België een omzet van 123,7 miljoen euro, waarop het een nettowinst van 2,4 miljoen euro wist te boeken. In maart nam het nog de winkels van Primo over, nadat het Nederlandse moederbedrijf Unlimited Sports Group failliet was gegaan.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

FNG trekt naar Brusselse beurs met 60 miljoen euro

06/07/2018

Modegroep FNG heeft 60 miljoen euro opgehaald bij een nieuwe aandelenuitgifte. De nieuwe aandelen zullen vanaf 9 juli worden verhandeld op de beurs van Amsterdam en voor het eerst ook op de Brusselse beurs.

Doek valt over Fish & Chips en Men at Work in België

06/07/2018

Net als de Nederlandse is nu ook de Belgische tak van de keten van multimerkwinkels Men at Work failliet verklaard. De drie winkels van de kledingketen én Fish & Chips in Antwerpen leggen de boeken neer.