Stella McCartney ruilt Kering in voor LVMH

Shutterstock

Modelabel Stella McCartney heeft een deal gesloten met het Franse luxehuis LVMH om zijn ontwikkeling te versnellen. Pikant detail: Stella McCartney stapte pas vorig jaar op bij Kering, dat andere Franse luxeconcern.

 

Minderheidsbelang voor LVMH

Van een opmerkelijke ‘transfer’ gesproken! Het Britse modehuis Stella McCartney – geraamde omzet: 150 à 200 miljoen euro – ruilt Kering en François Pinault in voor ‘grote rivaal’ LVMH en Bernard Arnault.

 

"Sinds ik in maart 2018 mijn beslissing aankondigde om de controle over het label Stella McCartney opnieuw in eigen handen te nemen, hebben uiteenlopende partijen interesse getoond en de wens uitgedrukt om in ons bedrijf te investeren", zegt de Britse ontwerpster. "Hoe interessant die aanbiedingen ook waren, geen enkele kwam ook maar in de buurt van de gesprekken die ik met Bernard Arnault en zijn zoon Antoine had. Ik ben écht geraakt door het enthousiasme en het engagement dat ze hebben vertolkt voor het merk Stella McCartney. Ze herkenden zich volledig in onze pioniersgeest en in mijn strijd voor een duurzame mode."

 

Veel details over de deal zijn er nog niet: die worden pas officieel bekendgemaakt in september. Naar verluidt zou LVMH een minderheidsbelang nemen in het modelabel, de dochter van ex-Beatle Paul McCartney blijft aan het hoofd staan van haar modehuis en behoudt zelf ook alle creatieve vrijheid. Daarnaast wordt ze ook speciaal raadgeefster van Bernard Arnault en het directiecomité inzake ‘duurzame mode’.

 

Topweek voor rijkste Fransman

In een verklaring van LVMH spreekt de topman van "het begin van een mooi verhaal", en zegt hij overtuigd te zijn van "het potentieel op lange termijn." Het is meteen de tweede grote samenwerking die LVMH dit jaar al mag aankondigen: in januari tekenden zangeres Rihanna en haar modehuis Fenty nog een deal met het Franse concern boven luxemerken als Louis Vuitton, Dior, Givenchy en Moët & Chandon.

 

Ook voor Arnault persoonlijk is het trouwens een topweek: de rijkste Fransman snoepte zopas de tweede plaats af van Bill Gates op de rijkenlijst van Bloomberg en moet nu nog enkel Amazon-topman Jeff Bezos voor zich dulden.