Steppin’ Out breidt terug uit

Steppin’ Out breidt terug uit

Na het faillissement van vorige zomer is het aantal winkels van Steppin' Out gestaag terug aan het stijgen. Volgende week gaat de zesde winkel openen, waarmee de keten bijna terug op de helft zit van het aantal winkels voor het faillissement.

DNA verloren onder vorige eigenaars

Na het faillissement openden vier winkels snel terug de deuren en vorige week opende in Den Bosch het vijfde filiaal zijn deuren. Daar komt binnenkort nog een vestiging in Rotterdam bij, op de exact zelfde plaats als voorheen. "Daar moet de bezem nog goed doorheen worden gehaald", zegt CEO en eigenaar Clé Enneking aan RetailNews.

 

Doel van Enneking is om Steppin' Out terug te brengen naar hoe het voorheen was: volgens hem is het DNA van de keten onder de vorige eigenaars verloren gegaan. Daarnaast wordt de keten in een moderner jasje gestoken en samengebracht met Mees Kinderkleding, waar Enneking ook eigenaar van is. Om kosten te besparen delen beide ketens al een hoofdkantoor.

 

Belangrijk is ook de verjonging van de keten, die nu vooral vijftigers trekt. "Wanneer een vader met zijn zoon de winkel in komt, willen wij hen allebei kunnen bedienen", zegt Enneking. "Daarna wil ik me wellicht wat meer richten op wholesale en het online kanaal. Maar dat is vooralsnog toekomstmuziek."

Tags: