Sterke groei voor modemerk Ted Baker | RetailDetail

Sterke groei voor modemerk Ted Baker

Sterke groei voor modemerk Ted Baker

Het Britse modemerk Ted Baker heeft mooie resultaten gehaald in het boekjaar 2016. Zowel de omzet als de winst maakten een mooie sprong voorwaarts. De grootste groei voor het merk was te vinden in Noord-Amerika.

 

Expansie in Azië

De totale omzet van Ted Baker kwam in 2016 uit op  531 miljoen pond (616 miljoen euro). Dat is een groei van 16,4 procent ten opzichte van een jaar eerder. Ook de winst voor belastingen maakte een sprong van 12,1 procent naar 65,8 miljoen pond (76,3 miljoen euro).

 

De grootste markt voor Ted Baker blijft het Verenigd Koninkrijk en Europa, waar de omzet met 10,7 procent groeide naar 279 miljoen pond (323 miljoen euro). In Noord-Amerika was de groei voor het Britse merk indrukwekkender. Daar steeg de verkoop met 28 procent naar 103 miljoen pond (119 miljoen euro).

 

Daarnaast wordt ook de online verkoop steeds belangrijker voor Ted Baker. De omzet van e-commerce steeg zo met 35,1 procent naar 72 miljoen pond (83 miljoen euro) en is daardoor goed voor bijna 20 procent van de retailverkoop. Ook de groothandelsverkoop steeg met 20,9 procent naar 130 miljoen pond (124 miljoen euro).

 

Het komende jaar wil Ted Baker voornamelijk investeren in nieuwe markten in Azië, waar het momenteel al aanwezig is in Tokyo. Vorig jaar werden er ook al nieuwe winkels geopend in onder andere Dubai, Egypte, Mexico en Taiwan. Dit jaar moeten er winkels openen in Frankrijk, Duitsland en Nederland.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Stevent Men at Work op faillissement af?

22/06/2018

De Nederlandse denim- en streetwearketen Men at Work zit in financiële moeilijkheden: ze sluit haar webshop en ook voor de fysieke winkels dreigt mogelijk de sluiting.

H&M brengt eigen hersteldienst naar winkels

21/06/2018

H&M introduceert een nieuw concept: in de afdeling Take Care van sommige winkels kun je kleren laten herstellen of personaliseren. Zowel in de gloednieuwe winkel in Parijs als in het vlaggenschip in Hamburg is al een hersteldienst te vinden.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerkenformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De eerste twee winkels openden in Stockholm en Malmö: samen met het webplatform zijn ze een outletmarktplaats voor modekoopjes.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

14/06/2018

Het Belgische 'Dries Van Noten', een van de laatste onafhankelijke modehuizen, komt in Spaanse handen. De 60-jarige ontwerper verkocht de meerderheid van de aandelen van zijn bedrijf aan Group Puig.