Sterke vergelijkbare omzetgroei Beter Bed

Sterke vergelijkbare omzetgroei Beter Bed

Beter Bed Holding heeft op vrijwel al zijn markten een omzetgroei kunnen laten optekenen in het vierde kwartaal en in heel 2014. Enkel in Zwitserland was er sprake van mindere resultaten en een omzetdaling in het vierde kwartaal.

Lagere omzet vanwege sluitingen

De omzet van Beter Bed in het vierde kwartaal kwam uit op 99,6 miljoen euro, 9,7% meer dan een jaar eerder; op vergelijkbare basis was er zelfs sprake van een groei van 11,8%. De jaaromzet steeg 1,8% naar 363,9 miljoen euro, al is de omzetgroei op vergelijkbare basis liefst 4,8%.

 

In Nederland steeg de omzet in het vierde kwartaal met 5,2%: volgens Beter Bed was dat omwille van een aantrekkende woningmarkt en een verbetering van het concept. De vergelijkbare omzet steeg zelfs met 14,3%. Over het hele jaar was er wel een omzetdaling van 5%, maar dat had te maken met de afbouw van Slaapgenoten en Matrassen Concord. Op vergelijkbare basis steeg de omzet immers met 3%.

 

Groei op vrijwel alle markten

Ook op de meeste andere markten kon Beter Bed Holding een goed resultaat neerzetten. Zowel in Duitsland (+11,5%), België (+30,0%), Oostenrijk (+15,4%) als Spanje (+27,3%) was er in het vierde kwartaal een aanzienlijke vergelijkbare omzetstijging. Enkel in Zwitserland waren de resultaten minder: daar viel de vergelijkbare omzet terug met 5,0%.

 

Beter Bed Holding behaalde in het vierde kwartaal een bedrijfsresultaat van 10,5 miljoen, ten opzichte van 0,5 miljoen een jaar eerder. Voor het volledige jaar wordt een bedrijfsresultaat van 23,0 miljoen euro verwacht, een groei van 87,6 procent ten opzichte van 2013. De volledige jaarcijfers worden bekendgemaakt op 13 maart 2015.

Tags: