Sterke vergelijkbare omzetgroei Beter Bed | RetailDetail

Sterke vergelijkbare omzetgroei Beter Bed

Sterke vergelijkbare omzetgroei Beter Bed

Beter Bed Holding heeft op vrijwel al zijn markten een omzetgroei kunnen laten optekenen in het vierde kwartaal en in heel 2014. Enkel in Zwitserland was er sprake van mindere resultaten en een omzetdaling in het vierde kwartaal.

Lagere omzet vanwege sluitingen

De omzet van Beter Bed in het vierde kwartaal kwam uit op 99,6 miljoen euro, 9,7% meer dan een jaar eerder; op vergelijkbare basis was er zelfs sprake van een groei van 11,8%. De jaaromzet steeg 1,8% naar 363,9 miljoen euro, al is de omzetgroei op vergelijkbare basis liefst 4,8%.

 

In Nederland steeg de omzet in het vierde kwartaal met 5,2%: volgens Beter Bed was dat omwille van een aantrekkende woningmarkt en een verbetering van het concept. De vergelijkbare omzet steeg zelfs met 14,3%. Over het hele jaar was er wel een omzetdaling van 5%, maar dat had te maken met de afbouw van Slaapgenoten en Matrassen Concord. Op vergelijkbare basis steeg de omzet immers met 3%.

 

Groei op vrijwel alle markten

Ook op de meeste andere markten kon Beter Bed Holding een goed resultaat neerzetten. Zowel in Duitsland (+11,5%), België (+30,0%), Oostenrijk (+15,4%) als Spanje (+27,3%) was er in het vierde kwartaal een aanzienlijke vergelijkbare omzetstijging. Enkel in Zwitserland waren de resultaten minder: daar viel de vergelijkbare omzet terug met 5,0%.

 

Beter Bed Holding behaalde in het vierde kwartaal een bedrijfsresultaat van 10,5 miljoen, ten opzichte van 0,5 miljoen een jaar eerder. Voor het volledige jaar wordt een bedrijfsresultaat van 23,0 miljoen euro verwacht, een groei van 87,6 procent ten opzichte van 2013. De volledige jaarcijfers worden bekendgemaakt op 13 maart 2015.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerkenformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De eerste twee winkels openden in Stockholm en Malmö: samen met het webplatform zijn ze een outletmarktplaats voor modekoopjes.

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

14/06/2018

Het Belgische 'Dries Van Noten', een van de laatste onafhankelijke modehuizen, komt in Spaanse handen. De 60-jarige ontwerper verkocht de meerderheid van de aandelen van zijn bedrijf aan Group Puig.

Van Haren mag Louboutin-zolen niet met de voeten treden

14/06/2018

Schoenenketen Van Haren mag de rode zolen, waar de Louboutin-hakken voor bekend staan, niet gebruiken. De rode kleur geldt als een merk, zegt het Europese Hof, dat zo de verdediging van Van Haren weerlegt.

Supertrash na nog geen twee maanden alweer doorverkocht

14/06/2018

Nog geen twee maanden nadat het failliete kledinglabel Supertrash was gekocht door een investeerdersgroep, is het geesteskind van Olcay Gulsen alweer doorverkocht. De merkrechten zijn nu in handen van Unlimited Footwear Group.

Moederbedrijf Brantano wil snel naar Brusselse beurs

13/06/2018

FNG Group zou al tegen midden juli op de Brusselse beurs willen noteren. Daarbij hoopt het een fors bedrag vers geld op te halen om te investeren in de verdere ombouw en expansie van Brantano.  

De smartphone kiest jouw cadeaus op Zalando

06/06/2018

Je smartphone vragen om een cadeautje te zoeken op Zalando, het kan vanaf dit najaar. Zalando en Google werken samen aan een chatbot voor de virtuele Google Assistant, die in elke Android-smartphone zit. De bot helpt je cadeaus kiezen.