The Sting stopt met verkoop van bont | RetailDetail

The Sting stopt met verkoop van bont

The Sting stopt met verkoop van bont

Sinds gisteren zijn alle producten met echt bont verdwenen uit de filialen van kledingketen The Sting. Ze doen dit als reactie op hun vermelding op de 'Te Bontlijst' van de Bont voor Dieren. Op die lijst staan alle winkels en merken die bont verkopen. The Sting zegt vanaf nu alle bont te bannen.

"Tegen ieder gebruik van bont"

"The Sting is tegen ieder gebruik van bont in de collecties, zowel in kleding als in accessoires. Wij hebben dan ook besloten een strikt bontvrij beleid te gaan voeren in al onze winkels en hebben het bont dat aanwezig was laten verwijderen", zegt Marco van Muiswinkel, woordvoerder van The Sting.

 

Ze volgen hiermee het voorbeeld van Groupon, de webshop Kleertjes.nl en Perry Sport, die eerder al besloten om bont te bannen na acties en druk van de Bont voor Dieren en haar leden.

 

De Bont voor Dieren ijvert al jaren tegen het gebruik van bont. Ondanks uitgebreide voorlichting van de organisatie gaan andere merken zoals Gaastra en Nickelson toch door met de verkoop van producten die bont bevatten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Jeansketen Lake Side failliet verklaard

22/02/2018

Alle 28 winkels van de modeketen Lake Side zijn failliet verklaard. Zo komt waarschijnlijk een einde aan een bedrijf dat zes jaar geleden nog meer dan zeventig winkels had. De curator wil wel werk maken van een doorstart.

Maken Chinese gevangenen kleren voor H&M en C&A?

20/02/2018

De Britse ex-journalist Peter Humphrey beticht C&A en H&M van dwangarbeid. Met eigen ogen zou hij gezien hebben hoe gevangenen in Shanghai moesten werken voor Westerse ketens. De retailers onderzoeken de zaak.

Chanel neemt aandeel in online retailer Farfetch

19/02/2018

Het Franse modemerk Chanel heeft een minderheidsaandeel genomen in het Britse Farfetch. Chanel wil de kennis van de online retailer gebruiken om zelf meer digitale innovaties te ontwikkelen voor de eigen klanten.

Monoprix wil webshop Sarenza overnemen

19/02/2018

Winkelketen Monoprix, onderdeel van de Franse Groupe Casino, heeft gesprekken opgestart rond een overname van online schoenverkoper Sarenza. Sarenza is een van de belangrijkste online merken in Frankrijk.

Zalando breidt samenwerking met Duitse retailers uit

16/02/2018

Zalando heeft de samenwerking met fysieke retailers in Duitsland verder uitgebreid. Schoenwinkels konden al bestellingen versturen via Zalando en nu is dat ook het geval voor winkels die kleding verkopen.

Nederlandse modeketens knopen weer aan met groei

15/02/2018

Na enkele donkere jaren schijnt er weer licht aan het einde van de tunnel voor Nederlandse modeketens. Modebedrijven zoals C&A, WE, Coolcat of Score hebben het moeilijkste achter de rug, blijkt uit hun jaarcijfers. 

Back to top