The Sting stopt met verkoop van bont | RetailDetail

The Sting stopt met verkoop van bont

The Sting stopt met verkoop van bont

Sinds gisteren zijn alle producten met echt bont verdwenen uit de filialen van kledingketen The Sting. Ze doen dit als reactie op hun vermelding op de 'Te Bontlijst' van de Bont voor Dieren. Op die lijst staan alle winkels en merken die bont verkopen. The Sting zegt vanaf nu alle bont te bannen.

"Tegen ieder gebruik van bont"

"The Sting is tegen ieder gebruik van bont in de collecties, zowel in kleding als in accessoires. Wij hebben dan ook besloten een strikt bontvrij beleid te gaan voeren in al onze winkels en hebben het bont dat aanwezig was laten verwijderen", zegt Marco van Muiswinkel, woordvoerder van The Sting.

 

Ze volgen hiermee het voorbeeld van Groupon, de webshop Kleertjes.nl en Perry Sport, die eerder al besloten om bont te bannen na acties en druk van de Bont voor Dieren en haar leden.

 

De Bont voor Dieren ijvert al jaren tegen het gebruik van bont. Ondanks uitgebreide voorlichting van de organisatie gaan andere merken zoals Gaastra en Nickelson toch door met de verkoop van producten die bont bevatten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Manfield opent eerste Belgische winkel in Antwerpen

25/05/2018

De eerste Belgische winkel van het Nederlandse schoenenmerk Manfield is open. In de Stadsfeestzaal in Antwerpen vinden klanten het nieuwste winkelconcept van het merk, waarin luxe en merkbeleving centraal staan.

Isabel Marant opent eerste winkel in Nederland

24/05/2018

Modemerk Isabel Marant heeft de deuren geopend van een eerste Nederlandse boetiek in Amsterdam. De winkel is te vinden in de P.C. Hooftstraat, in het pand waar vroeger McGregor zat.

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.