The Sting stopt met verkoop van bont

The Sting stopt met verkoop van bont

Sinds gisteren zijn alle producten met echt bont verdwenen uit de filialen van kledingketen The Sting. Ze doen dit als reactie op hun vermelding op de 'Te Bontlijst' van de Bont voor Dieren. Op die lijst staan alle winkels en merken die bont verkopen. The Sting zegt vanaf nu alle bont te bannen.

"Tegen ieder gebruik van bont"

"The Sting is tegen ieder gebruik van bont in de collecties, zowel in kleding als in accessoires. Wij hebben dan ook besloten een strikt bontvrij beleid te gaan voeren in al onze winkels en hebben het bont dat aanwezig was laten verwijderen", zegt Marco van Muiswinkel, woordvoerder van The Sting.

 

Ze volgen hiermee het voorbeeld van Groupon, de webshop Kleertjes.nl en Perry Sport, die eerder al besloten om bont te bannen na acties en druk van de Bont voor Dieren en haar leden.

 

De Bont voor Dieren ijvert al jaren tegen het gebruik van bont. Ondanks uitgebreide voorlichting van de organisatie gaan andere merken zoals Gaastra en Nickelson toch door met de verkoop van producten die bont bevatten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Doorstart McGregor komt er niet

16/10/2017

De doorstart van modeketens McGregor en Gaastra gaat dan toch niet door. Het failliete bedrijf werd enkele weken geleden overgenomen door Rens van der Schoor, maar die ziet een doorstart niet meer zitten.

H&M investeert in recyclage van oude kleding

12/10/2017

Het Zweedse H&M heeft een minderheidsaandeel genomen in Re:newcell, dat zich bezig houdt met de ontwikkeling van een duurzame mode-industrie. De technologie van Re:newcell mikt op de recyclage van oude kleding.

Winst Uniqlo meer dan verdubbeld

12/10/2017

Het Japanse Uniqlo heeft in het voorbije boekjaar zijn winst meer dan verdubbeld. De omzet ging er nochtans maar met iets meer dan 4% op vooruit. De modeketen verwacht dat de internationale verkoop binnenkort groter is dan die in Japan.

Ook Gucci stopt nu met bont

12/10/2017

Modemerk Gucci gaat geen bont meer verwerken in zijn kleding en accessoires. Dat heeft CEO Marco Bizzarri aangekondigd tijdens een toespraak in het London College of Fashion, bij de uitreiking van de Kering Award voor duurzame mode.

Modeplatform About You van start in Nederland en België

11/10/2017

Dinsdag is de Duitse modewebshop About You officieel gelanceerd in België en Nederland. About You, de tweede grootste online moderetailer in Europa, was eerder al wel onofficieel actief in Nederland.

Luxegroep LVMH overtreft verwachtingen na derde kwartaal

10/10/2017

In de eerste drie kwartalen van zijn boekjaar heeft de Franse luxegroep LVMH de omzetverwachtingen weten te overtreffen. Het moederbedrijf van onder andere Louis Vuitton en Christian Dior groeide met 12% op vergelijkbare basis, tot 30,1 miljard euro.

Back to top