Stone Island op weg naar Nederland | RetailDetail

Stone Island op weg naar Nederland

Stone Island op weg naar Nederland

De Italiaanse modeketen Stone Island gaat volgend jaar zijn eerste winkel openen in Nederland. Het heeft daarvoor een winkelpand gehuurd in de P.C. Hooftstraat in Amsterdam, waar momenteel nog een filiaal van IKKS is.

Sportmode

Stone Island wil de winkel in het voorjaar van 2015 openen. Het wordt de twaalfde eigen winkel van het merk, na zes filialen in thuisland Italië, twee in Frankrijk en twee in Duitsland. Sinds kort heeft de keten ook een vestiging in België.

 

Stone Island werd in 1982 opgericht door ontwerper Massimo Osti en heeft zijn hoofdkantoor nabij Modena in Italië. Het is een sportief merk voor mannen met ook een kleine collectie voor kinderen. Het merk is bekend vanwege zijn populariteit bij Britse en Europese voetbalfans. Het merk is onderdeel van de Sportswear Company.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Stevent Men at Work op faillissement af?

22/06/2018

De Nederlandse denim- en streetwearketen Men at Work zit in financiële moeilijkheden: ze sluit haar webshop en ook voor de fysieke winkels dreigt mogelijk de sluiting.

H&M brengt eigen hersteldienst naar winkels

21/06/2018

H&M introduceert een nieuw concept: in de afdeling Take Care van sommige winkels kun je kleren laten herstellen of personaliseren. Zowel in de gloednieuwe winkel in Parijs als in het vlaggenschip in Hamburg is al een hersteldienst te vinden.

Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerkenformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De eerste twee winkels openden in Stockholm en Malmö: samen met het webplatform zijn ze een outletmarktplaats voor modekoopjes.

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

14/06/2018

Het Belgische 'Dries Van Noten', een van de laatste onafhankelijke modehuizen, komt in Spaanse handen. De 60-jarige ontwerper verkocht de meerderheid van de aandelen van zijn bedrijf aan Group Puig.

Van Haren mag Louboutin-zolen niet met de voeten treden

14/06/2018

Schoenenketen Van Haren mag de rode zolen, waar de Louboutin-hakken voor bekend staan, niet gebruiken. De rode kleur geldt als een merk, zegt het Europese Hof, dat zo de verdediging van Van Haren weerlegt.

Supertrash na nog geen twee maanden alweer doorverkocht

14/06/2018

Nog geen twee maanden nadat het failliete kledinglabel Supertrash was gekocht door een investeerdersgroep, is het geesteskind van Olcay Gulsen alweer doorverkocht. De merkrechten zijn nu in handen van Unlimited Footwear Group.