Suit Supply krijgt shop-in-shops bij Bloomingdale’s | RetailDetail

Suit Supply krijgt shop-in-shops bij Bloomingdale’s

Suit Supply krijgt shop-in-shops bij Bloomingdale’s

Pakkenspecialist Suit Supply gaat deze lente nog shop-in-shops openen bij de Amerikaanse warenhuisketen Bloomingdale's: er komt een vestiging in New York en eentje in Los Angeles.

Ook op eigen houtje groeien

De shop-in-shops van Suit Supply bij Bloomingdale's zullen een oppervlakte van 1.300 m² innemen en zijn daarmee een stuk groter dan die in het warenhuis Stanley Korshak in Dallas, waar het Nederlandse bedrijf eerder al een shop-in-shop opende: daar bedraagt de oppervlakte slechts 100 m².

 

Suit Supply was niet op zoek naar nieuwe locaties, maar ziet in de warenhuisketen een goede opportuniteit: "We denken dat Bloomingdale's de juiste partner is, omdat we dezelfde dynamiek hebben," zegt De Jong tegen WWD.com. "We denken dat shop-in-shops in sommige markten waarde kan toevoegen aan onze distributie."

 

Naast de shop-in-shops wil Suit Supply ook op eigen benen verder uitrollen in de Verenigde Staten. Het merk trok in 2011 naar de VS en heeft momenteel elf eigen winkels en één shop-in-shop. Daarnaast staan er openingen gepland in Miami, San Francisco, Los Angeles en Greenwich.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Stevent Men at Work op faillissement af?

22/06/2018

De Nederlandse denim- en streetwearketen Men at Work zit in financiële moeilijkheden: ze sluit haar webshop en ook voor de fysieke winkels dreigt mogelijk de sluiting.

H&M brengt eigen hersteldienst naar winkels

21/06/2018

H&M introduceert een nieuw concept: in de afdeling Take Care van sommige winkels kun je kleren laten herstellen of personaliseren. Zowel in de gloednieuwe winkel in Parijs als in het vlaggenschip in Hamburg is al een hersteldienst te vinden.

Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerkenformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De eerste twee winkels openden in Stockholm en Malmö: samen met het webplatform zijn ze een outletmarktplaats voor modekoopjes.

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

14/06/2018

Het Belgische 'Dries Van Noten', een van de laatste onafhankelijke modehuizen, komt in Spaanse handen. De 60-jarige ontwerper verkocht de meerderheid van de aandelen van zijn bedrijf aan Group Puig.

Van Haren mag Louboutin-zolen niet met de voeten treden

14/06/2018

Schoenenketen Van Haren mag de rode zolen, waar de Louboutin-hakken voor bekend staan, niet gebruiken. De rode kleur geldt als een merk, zegt het Europese Hof, dat zo de verdediging van Van Haren weerlegt.

Supertrash na nog geen twee maanden alweer doorverkocht

14/06/2018

Nog geen twee maanden nadat het failliete kledinglabel Supertrash was gekocht door een investeerdersgroep, is het geesteskind van Olcay Gulsen alweer doorverkocht. De merkrechten zijn nu in handen van Unlimited Footwear Group.