Suit Supply opent eerste shop-in-shop | RetailDetail

Suit Supply opent eerste shop-in-shop

Suit Supply opent eerste shop-in-shop

De Nederlandse keten Suit Supply gaat deze zomer zijn eerste shop-in-shop openen in het Amerikaanse Dallas. Die komt op een oppervlakte van 100 m² in het luxewarenhuis Stanley Korshak.

Aanbod van warenhuis

De maatpakspecialist zal er zijn meer luxueuze collecties verkopen, aangezien die het beter doen in de Verenigde Staten. De shop-in-shop zal exact hetzelfde ingericht worden als elk ander filiaal van Suit Supply: zo zal er een kleermaker aanwezig zijn die pakken verstelt indien nodig.

 

Het warenhuis benaderde Suit Supply zelf voor de shop-in-shop: "Het aanbod van Stanley Korshak was een kans die we niet wilden laten liggen. Drie jaar geleden zijn we met een eerste Amerikaanse winkel in SOHO, New York begonnen. Op dit moment hebben elf winkels in de Verenigde Staten en onlangs hebben we ook onze eerste winkel in Canada, Toronto, geopend", zegt vicepresident Nish de Gruiter aan Fashionunited.

 

"Dit heeft de aandacht van andere retailers getrokken. In de eerste instantie hielden we de shop-in-shops af, maar nu hebben we contact met een aantal retailers die een goede aanvulling op onze eigen winkels zijn", gaat De Gruiter verder.

 

Ook gewone filialen openen deuren

De shop-in-shop in Dallas is de eerste wereldwijd, maar zeker niet de laatste. Daarom zijn ze bij Suit Supply nu zelf op zoek naar partners en staan ze open voor voorstellen van andere partijen. "De eis die we aan retailers stellen is dat ze onze visie delen en ons label bij hun assortiment aansluit."

 

Daarnaast blijft de keten ook volwaardige winkels openen. "Zo komen er over een paar weken winkels in Moskou en Phoenix, en ook in China staan een tweede en derde winkel op de planning. We zijn dus niet afhankelijk van shop-in-shops en kunnen kritisch zijn als we bepalen met welke winkels we willen samenwerken," besluit De Gruiter.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

FNG trekt naar Brusselse beurs met 60 miljoen euro

06/07/2018

Modegroep FNG heeft 60 miljoen euro opgehaald bij een nieuwe aandelenuitgifte. De nieuwe aandelen zullen vanaf 9 juli worden verhandeld op de beurs van Amsterdam en voor het eerst ook op de Brusselse beurs.

Doek valt over Fish & Chips en Men at Work in België

06/07/2018

Net als de Nederlandse is nu ook de Belgische tak van de keten van multimerkwinkels Men at Work failliet verklaard. De drie winkels van de kledingketen én Fish & Chips in Antwerpen leggen de boeken neer.