Suit Supply opent eerste shop-in-shop

Suit Supply opent eerste shop-in-shop

De Nederlandse keten Suit Supply gaat deze zomer zijn eerste shop-in-shop openen in het Amerikaanse Dallas. Die komt op een oppervlakte van 100 m² in het luxewarenhuis Stanley Korshak.

Aanbod van warenhuis

De maatpakspecialist zal er zijn meer luxueuze collecties verkopen, aangezien die het beter doen in de Verenigde Staten. De shop-in-shop zal exact hetzelfde ingericht worden als elk ander filiaal van Suit Supply: zo zal er een kleermaker aanwezig zijn die pakken verstelt indien nodig.

 

Het warenhuis benaderde Suit Supply zelf voor de shop-in-shop: "Het aanbod van Stanley Korshak was een kans die we niet wilden laten liggen. Drie jaar geleden zijn we met een eerste Amerikaanse winkel in SOHO, New York begonnen. Op dit moment hebben elf winkels in de Verenigde Staten en onlangs hebben we ook onze eerste winkel in Canada, Toronto, geopend", zegt vicepresident Nish de Gruiter aan Fashionunited.

 

"Dit heeft de aandacht van andere retailers getrokken. In de eerste instantie hielden we de shop-in-shops af, maar nu hebben we contact met een aantal retailers die een goede aanvulling op onze eigen winkels zijn", gaat De Gruiter verder.

 

Ook gewone filialen openen deuren

De shop-in-shop in Dallas is de eerste wereldwijd, maar zeker niet de laatste. Daarom zijn ze bij Suit Supply nu zelf op zoek naar partners en staan ze open voor voorstellen van andere partijen. "De eis die we aan retailers stellen is dat ze onze visie delen en ons label bij hun assortiment aansluit."

 

Daarnaast blijft de keten ook volwaardige winkels openen. "Zo komen er over een paar weken winkels in Moskou en Phoenix, en ook in China staan een tweede en derde winkel op de planning. We zijn dus niet afhankelijk van shop-in-shops en kunnen kritisch zijn als we bepalen met welke winkels we willen samenwerken," besluit De Gruiter.

Tags: