Suit Supply opent in Zuid-Afrika | RetailDetail

Suit Supply opent in Zuid-Afrika

Suit Supply opent in Zuid-Afrika

Het Nederlandse Suit Supply opent vandaag zijn eerste winkel in Afrika, met name in Zuid-Afrika. Voorlopig gaat het slechts om een tijdelijke winkel, maar daar komt in de toekomst verandering in.

Voorlopig pop-up

De pop-upwinkel zal eerst voor zes maanden geopend zijn in een warenhuis in Johannesburg, maar zal daarna naar een vaste locatie verhuizen. Zo wil Suit Supply snel inspelen op de toenemende vraag vanuit Afrika. "We zagen al enige tijd een groei in de online bestellingen vanuit Zuid-Afrika", zegt Tania Habimana, verantwoordelijk voor de nieuwe Afrika-afdeling binnen Suit Supply.

 

Zuid-Afrika is na Nigeria de grootste economie in Afrika en betekent de eerste stap van Suit Supply op het continent. In de toekomst wil het ook nog winkels openen in Kenia en Nigeria, twee landen met een groeiende economie. Daarvoor is het momenteel op zoek naar lokale partners. In Zuid-Afrika pakt Suit Supply het op eigen houtje aan.

 

Suit Supply is inmiddels actief in meer dan tien landen. Zo zijn er al winkels in Rusland, de Verenigde Staten en China.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Manfield opent eerste Belgische winkel in Antwerpen

25/05/2018

De eerste Belgische winkel van het Nederlandse schoenenmerk Manfield is open. In de Stadsfeestzaal in Antwerpen vinden klanten het nieuwste winkelconcept van het merk, waarin luxe en merkbeleving centraal staan.

Isabel Marant opent eerste winkel in Nederland

24/05/2018

Modemerk Isabel Marant heeft de deuren geopend van een eerste Nederlandse boetiek in Amsterdam. De winkel is te vinden in de P.C. Hooftstraat, in het pand waar vroeger McGregor zat.

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.