Suit Supply opent in Zuid-Afrika | RetailDetail

Suit Supply opent in Zuid-Afrika

Suit Supply opent in Zuid-Afrika

Het Nederlandse Suit Supply opent vandaag zijn eerste winkel in Afrika, met name in Zuid-Afrika. Voorlopig gaat het slechts om een tijdelijke winkel, maar daar komt in de toekomst verandering in.

Voorlopig pop-up

De pop-upwinkel zal eerst voor zes maanden geopend zijn in een warenhuis in Johannesburg, maar zal daarna naar een vaste locatie verhuizen. Zo wil Suit Supply snel inspelen op de toenemende vraag vanuit Afrika. "We zagen al enige tijd een groei in de online bestellingen vanuit Zuid-Afrika", zegt Tania Habimana, verantwoordelijk voor de nieuwe Afrika-afdeling binnen Suit Supply.

 

Zuid-Afrika is na Nigeria de grootste economie in Afrika en betekent de eerste stap van Suit Supply op het continent. In de toekomst wil het ook nog winkels openen in Kenia en Nigeria, twee landen met een groeiende economie. Daarvoor is het momenteel op zoek naar lokale partners. In Zuid-Afrika pakt Suit Supply het op eigen houtje aan.

 

Suit Supply is inmiddels actief in meer dan tien landen. Zo zijn er al winkels in Rusland, de Verenigde Staten en China.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

FNG trekt naar Brusselse beurs met 60 miljoen euro

06/07/2018

Modegroep FNG heeft 60 miljoen euro opgehaald bij een nieuwe aandelenuitgifte. De nieuwe aandelen zullen vanaf 9 juli worden verhandeld op de beurs van Amsterdam en voor het eerst ook op de Brusselse beurs.

Doek valt over Fish & Chips en Men at Work in België

06/07/2018

Net als de Nederlandse is nu ook de Belgische tak van de keten van multimerkwinkels Men at Work failliet verklaard. De drie winkels van de kledingketen én Fish & Chips in Antwerpen leggen de boeken neer.