Suitsupply investeert om snel te kunnen uitbreiden

Suitsupply haalt geld op om snel te kunnen uitbreiden

Suitsupply haalt geld op om snel te kunnen uitbreiden

Suitsupply heeft plannen om zijn online en offline winkels in binnen- en buitenland te vernieuwen en uit te breiden. De mannenmodeketen haalde daarvoor 300 miljoen euro op bij NPM Capital en vier grote banken.

Expansie en vernieuwing

Suitsupply, dat in 1999 werd opgericht als webwinkel en sinds 2000 ook fysieke winkels heeft in thuisland Nederland en daarbuiten, wil verder investeren in zijn online verkoop en het internationale netwerk van winkels uitbreiden. Het Nederlandse modeconcern zocht en vond daarvoor financiële steun bij investeerder NPM Capital en de banken ABN Amro, BNP Paribas, ING en Rabobank.

 

Samen investeren zij 300 miljoen euro in de mannenmodeketen die inmiddels 91 winkels heeft in 73 steden op drie continenten. Met het nieuwe kapitaal wil Suitsupply zijn internationale expansie verderzetten en de bestaande Nederlandse winkels vernieuwen. Het bedrijf investeert bovendien in nieuwe technologie om zijn offline en online verkoop beter af te stemmen. Een deel van de lening zal gaan naar de herfinanciering van een bestaande schuld en naar dochter Suistudio, een kledinglijn voor vrouwen die dit jaar het levenslicht zag en winkels heeft in Amsterdam, New York en Shanghai.

 

Suitsupply heeft op dit moment een omzet van 300 miljoen euro en groeit naar eigen zeggen zo’n 25% per jaar.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ex-medewerksters beschuldigen Nike van discriminatie

14/08/2018

Enkele Amerikaanse ex-werknemers van Nike hebben een rechtszaak aangespannen tegen het sportmerk. De vrouwen zouden minder loon hebben gekregen dan mannelijke collega’s en ongepast gedrag moeten ondergaan.

McGregor wint rechtszaak van Reebok

13/08/2018

Modemerk McGregor heeft verkregen dat Reebok de naam van vechtsporter Conor McGregor niet meer mag gebruiken. De naam is een inbreuk op het merkrecht, ook al bestaat McGregor momenteel niet: het label ging al twee jaar op rij failliet.

Omzet modegroep WE blijft teruglopen

10/08/2018

Modegroep WE International blijft omzet verliezen: de verkoopcijfers liepen vorig jaar met 2,8% terug naar 275,8 miljoen euro. Ook de operationele winst gaat erop achteruit, al blijft de nettowinst stabiel.

Sports Direct koopt failliete warenhuisketen House of Fraser

10/08/2018

Mike Ashley, de eigenaar van Sports Direct, koopt de Britse warenhuisketen House of Fraser voor zo’n 100 miljoen euro. De overname komt er luttele uren nadat de 169-jarige keten het faillissement aanvroeg.

Adidas scoort dankzij WK voetbal

09/08/2018

Het Duitse sportmodemerk Adidas heeft een topkwartaal achter de rug, met dank aan het voorbije WK voetbal. De totale omzet steeg 4% tot 5,26 miljard euro. liefst 3,2 miljard daarvan haalde Adidas uit de verkoop van sportschoenen.

Waste2Wear tovert 2 miljoen plastic flessen om tot kleding

07/08/2018

Textielbedrijf Waste2Wear zal eind dit jaar een herfst- en wintercollectie lanceren samen met zes grote modemerken. Die kleding zal volledig vervaardigd zijn uit gerecycleerde materialen afkomstig van de oceanen en vuilnisbelten.