Suitsupply verkoopt ook vrijetijdskleding | RetailDetail

Suitsupply verkoopt ook vrijetijdskleding

Suitsupply verkoopt ook vrijetijdskleding

Bij het Nederlandse modemerk Suitsupply is vanaf vandaag ook een collectie vrijetijdskleding te vinden. Die kleine collectie moet de verkoop van de pakken, waarvoor de keten bekend staat, aanvullen.

Joggingpak voor op reis

In de collectie zijn schoenen, een hoody met bijpassende joggingbroek, T-shirts en boxershorts te vinden. Het is voorlopig niet de bedoeling dat de collectie in de toekomst drastisch wordt uitgebreid.


"We concentreren ons hoofdzakelijk op pakken en jasjes, maar we wilden die collectie aanvullen met vrijetijdskleding die lekker zit als je op reis bent", zegt Nish de Gruiter, vicevoorzitter van Suitsupply USA in een interview met WWD.

 

Dagophaling en thuis passen

Suitsupply biedt sinds kort ook enkele nieuwe mogelijkheden aan op zijn Nederlandse webshop. Zo kunnen klanten in vier Nederlandse steden vanaf nu hun bestellingen nog dezelfde dag ophalen in de winkel. Amerikaanse klanten kunnen dan weer hun pakken thuis uitproberen.


Suitsupply werkt momenteel ook aan een sterke buitenlandse expansie. Het Nederlandse merk ging onlangs een samenwerking aan met warenhuisketen Bloomingdale's.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ex-medewerksters beschuldigen Nike van discriminatie

14/08/2018

Enkele Amerikaanse ex-werknemers van Nike hebben een rechtszaak aangespannen tegen het sportmerk. De vrouwen zouden minder loon hebben gekregen dan mannelijke collega’s en ongepast gedrag moeten ondergaan.

McGregor wint rechtszaak van Reebok

13/08/2018

Modemerk McGregor heeft verkregen dat Reebok de naam van vechtsporter Conor McGregor niet meer mag gebruiken. De naam is een inbreuk op het merkrecht, ook al bestaat McGregor momenteel niet: het label ging al twee jaar op rij failliet.

Omzet modegroep WE blijft teruglopen

10/08/2018

Modegroep WE International blijft omzet verliezen: de verkoopcijfers liepen vorig jaar met 2,8% terug naar 275,8 miljoen euro. Ook de operationele winst gaat erop achteruit, al blijft de nettowinst stabiel.

Sports Direct koopt failliete warenhuisketen House of Fraser

10/08/2018

Mike Ashley, de eigenaar van Sports Direct, koopt de Britse warenhuisketen House of Fraser voor zo’n 100 miljoen euro. De overname komt er luttele uren nadat de 169-jarige keten het faillissement aanvroeg.

Adidas scoort dankzij WK voetbal

09/08/2018

Het Duitse sportmodemerk Adidas heeft een topkwartaal achter de rug, met dank aan het voorbije WK voetbal. De totale omzet steeg 4% tot 5,26 miljard euro. liefst 3,2 miljard daarvan haalde Adidas uit de verkoop van sportschoenen.

Waste2Wear tovert 2 miljoen plastic flessen om tot kleding

07/08/2018

Textielbedrijf Waste2Wear zal eind dit jaar een herfst- en wintercollectie lanceren samen met zes grote modemerken. Die kleding zal volledig vervaardigd zijn uit gerecycleerde materialen afkomstig van de oceanen en vuilnisbelten.