SuperGroup investeert in expansie op Europese vasteland | RetailDetail

SuperGroup investeert in expansie op Europese vasteland

SuperGroup investeert in expansie op Europese vasteland

Superdry-eigenaar SuperGroup heeft 4,2 miljoen euro geïnvesteerd in de Duitse markt, om zo de groei op het Europese vasteland te versnellen. Voor het eerst was de internationale omzet ook hoger dan die in het Verenigd Koninkrijk.

Zeven winkels in Duitsland

De deal van 3,5 miljoen pond geeft SuperGroup de directe controle over zeven winkels in Duitsland, waardoor het meteen vrij stevig staat in één van de grootste Europese markten. "Het laat ons toe om veel sneller uit te rollen in Europa", zei CEO Julian Dunkerton.

 

Tijdens het eerste half jaar van 2013 steeg de identieke omzet van de groep met 8,1 procent. De totale omzet steeg met 21,2 procent naar 191,6 miljoen pond (230 miljoen euro). Supergroup geeft geen aparte cijfers vrij voor online en offline verkopen, omdat "de lijnen heel snel heel wazig zouden worden". De omzet in groothandel steeg met 25 procent naar 74,9 miljoen pond (90 miljoen euro), dankzij een grotere internationale vraag.

 

Zo herstelt SuperGroup stilaan van de klappen die het in 2011 kreeg, toen het aandeel van het bedrijf sterk zakte na enkele foute beslissingen en daaropvolgende winstwaarschuwingen. "Elk kwartaal met identieke omzetgroei rekent daarmee af. Beetje bij beetje krijgen mensen weer vertrouwen", aldus de CEO.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).