Ted Baker opent eerste Belgische winkel, met Antwerps tintje

Ted Baker opent eerste Belgische winkel, met Antwerps tintje
Ted Baker

Het Britse modemerk Ted Baker heeft een eerste eigen Belgische winkel geopend aan de Huidevetterstraat in Antwerpen. Voor het interieur zocht het merk onder meer inspiratie in de geschiedenis van de havenstad als diamantstad.

 

Juwelen

Volgens Fashion United is de inrichting van de winkel geïnspireerd door de ontdekking van juwelen onder de Londense Ted Baker-vestiging in 1912 en de rol die de stad Antwerpen speelt in de diamanthandel. In het winkelconcept zijn er talrijke verwijzingen naar diamanten verwerkt.

 

Op de plaats in Londen waar het modemerk nu een winkel heeft, werd in 1912 een belangrijke juwelenvondst gedaan, bekend onder de naam ‘The Cheapside Hoard’. Ruim 400 Elizabethaanse en Jacobijnse juwelen lagen er gedurende 300 jaar verborgen in een kist. Het ging om oorbellen, ringen, kralen en andere juwelen.

 

In de winkel is onder meer een grote kluisdeur aanwezig met daarop ‘Diamond Dozen Co.’ Verder is er een bankkluis te zien met een hele reeks genummerde kluizen. Doorheen de winkel liggen ook verschillende grote ‘diamanten’ op de tafels.