Termeer Groep neemt failliet Sissy-Boy over

Termeer Groep neemt failliet Sissy-Boy over
Sissy-Boy Gent

Het familiebedrijf Termeer Groep, eigenaar van de merken Sacha en Mansfield, neemt Sissy-Boy over. Het mode- en lifestylemerk werd afgelopen vrijdag failliet verklaard.

 

Akkoord

Een dag later al bereikten de curatoren en Termeer Groep een akkoord over een doorstart van Sissy-Boy. Termeer wil de Nederlandse vestigingen van Sissy-Boy openhouden en ongeveer vier vijfde van het personeel behouden. Wat er met de Belgische filialen zal gebeuren, wordt nog bekeken.

 

Termeer Groep ziet een groot potentieel in Sissy-Boy en wil met de overname de eigen positie in het Nederlandse retaillandschap verstevigen. “Door Sissy-Boy op te nemen in onze familie willen we de kracht en de potentie die in het merk zit opnieuw de juiste voedingsbodem bieden”, zegt CEO Ward Termeer.

 

Sissy-Boy werd opgericht in 1982 en verkoopt kleding en woonaccessoires. Sinds 2017 was Sissy-Boy in handen van de Brand Retail Group. Het bedrijf telt zo’n 600 medewerkers en boekte vorig jaar een omzet van 60 miljoen euro. De keten heeft 45 winkels in de Benelux, waarvan vijf in België. Afgelopen vrijdag werd het bedrijf failliet verklaard door de rechtbank van Amsterdam, maar nu is er dus toch een overnemer gevonden.