Thuismarkt drukt resultaten Nike | RetailDetail

Thuismarkt drukt resultaten Nike

Thuismarkt drukt resultaten Nike
Shutterstock

Het Amerikaanse sportmerk Nike heeft in het derde kwartaal een omzetstijging gekend van 7%, maar het moest daarbij wel toekijken hoe de resultaten in de Verenigde Staten terugvielen ten opzichte van een jaar eerder.

 

Terugval Converse

De omzet van Nike kwam in het derde kwartaal uit op 9 miljard dollar (7,3 miljard euro). Dat is een groei van 7%, waarvan 4% dankzij wisselkoerseffecten. De groei was ook volledig te danken aan het merk Nike, waar de omzet met 4% steeg bij gelijke wisselkoersen. Bij Converse was er sprake van een daling van 8%. Het bedrijf groeide op vrijwel alle markten: +13% in de EMEA-zone (Europa, het Midden-Oosten en Afrika), +16% in China en +8% in de rest van Azië en Latijns-Amerika. In Noord-Amerika daalde de omzet dan weer met 4%, onder ander omwille van een terugval van 8% in de verkoop van schoenen.

 

Toch klinkt het bij Nike dat er in Noord-Amerika sprake is van verbetering: “Bij het sluiten van Q3 zien we een significante ommekeer in Noord-Amerika”, zegt CEO Mark Parker. De daling in Noord-Amerika is waarschijnlijk te wijten aan de sterke prestaties van eeuwige concurrent Adidas op die markt. Die zag de omzet daar in 2017 met 27% groeien.

 

Ondanks de hogere omzet maakte Nike wel een verlies van 921 miljoen dollar (750 miljoen euro). Dat verlies was het gevolg van een belastingwijziging in de Verenigde Staten, waardoor er meer belastingen moesten worden betaald. Zonder die nieuwe belastingen zou de winst gelijk gebleven zijn ten opzichte van een jaar eerder.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.

HelloFresh verhoogt omzetprognose

14/05/2018

HelloFresh trekt zijn verwachtingen voor 2018 op: het bedrijf verwacht in 2018 tot 35% te groeien (eerder was dat maximum 30%) dankzij positieve cijfers in de Verenigde Staten, inmiddels de grootste markt voor de Duitsers.