Tie Rack sluit laatste filialen in Engeland

Tie Rack sluit laatste filialen in Engeland

Stropdassenketen Tie Rack sluit in Engeland zijn laatste 44 winkels, ten laatste op 31 december. De eigenaar van de keten is ook op zoek naar een koper voor de dertig buitenlandse winkels.

Einde van onwaarschijnlijk succesverhaal

Vijftien jaar geleden had Tie Rack nog 450 filialen in Engeland, maar het tanende succes van de stropdas werkte ook als een strop op de inkomsten van Tie Rack. Daarom heeft de Italiaanse eigenaar, de Fingen Group, nu besloten om de winkels in Engeland te sluiten en om de filialen in het buitenland te verkopen. Enkel de webshop zou nog in hun handen blijven.

 

Vorig jaar had Tie Rack een omzet van 68 miljoen pond (bijna 82 miljoen euro), waarop een verlies van 6,8 miljoen pond (iets meer dan 8 miljoen euro) werd geleden.

 

Tie Rack werd in 1981 opgericht door de Zuid-Afrikaanse ondernemer, Roy Bishko. Hij opende toen de eerste winkel op Oxford Street in Londen. In 1987 trok het bedrijf naar de beurs, waar het meteen 1 miljard pond (1,2 miljard euro) ophaalde. Nu lijkt het er dus op de dat de keten bijna volledig zal verdwijnen.

Tags: