Topkerst voor merkendorp Roermond

Topkerst voor merkendorp Roermond

Het Designer Outlet-center in Roermond heeft de beste kerst uit zijn bestaan gedraaid in bezoekers en omzet. Ook het totale aantal bezoekers over het hele jaar is opnieuw fors gestegen.

Kwart miljoen bezoekers rond oudjaar

Volgens dagblad De Limburger kwamen er in de kerstweek 136.000 bezoekers naar het koopjesdorp, dat is het hoogste aantal ooit in een enkele week voor het centrum. Ook de omzet kwam uit op een record, maar details daarover wil directeur Marc Bauwens niet zeggen.

 

Hij is zelf wat beduusd over de resultaten van het outletcentrum: "Wij horen natuurlijk ook de geluiden uit de detailhandel over achterblijvende omzetten, maar het Outlet heeft het weer beter gedaan dan vorig jaar. In totaal 4.650.000 bezoekers in 2013, terwijl we er in 2012 4.200.000 hadden."

 

De drukte zet zich ook voort na Kerstmis: de nieuwjaarsweek bracht 126.000 bezoekers, meteen de vierde beste week ooit voor het centrum. Bauwens: "Dit betekent dat we in de twee weken rond kerst en nieuwjaar 262.000 bezoekers hebben gehad. Dat is meer dan een kwart miljoen mensen in veertien dagen. Op tweede kerstdag bijvoorbeeld waren er 40.000 mensen aanwezig in het centrum. We hebben 15.000 auto's kunnen plaatsen en dat allemaal zonder noemenswaardige problemen."

Tags: