Topman Stella McCartney nieuwe baas Scotch & Soda

Topman Stella McCartney nieuwe baas Scotch & Soda
Scotch & Soda

Frederick Lukoff wordt op 1 september de nieuwe CEO van Scotch & Soda. Lukoff stond sinds 2009 aan het hoofd van Stella McCartney en volgt in zijn nieuwe functie Dirk-Jan Stoppelenburg op, die de raad van bestuur gaat voorzitten.

 

Ruime ervaring in de modewereld

De 49-jarige Lukoff was de voorbije tien jaar CEO van het prestigieuze modehuis Stella McCartney. Voordien was hij onder meer actief bij Lanvin, Paco Rabanne, en Courreges. Hoewel Lukoff de Nederlandse nationaliteit heeft, studeerde hij in België, aan de (Franstalige) UCL. "Als geboren Nederlander ben ik zeer blij met deze aanstelling en het vertrouwen dat Scotch & Soda mij geeft. Ik kijk er enorm naar uit om samen met het team te werken aan de voortzetting van het internationale succesverhaal van dit prachtige Nederlandse modemerk", zegt Lukoff in een persbericht.

 

Stoppelenburg geeft aan er trots op te zijn om de benoeming van Lukoff als zijn opvolger aan te kondigen: "Frederick heeft een zeer succesvolle carrière opgebouwd in de mondiale modewereld, waarin hij een groot gevoel voor merken en creativiteit heeft laten zien. Ik kijk er zeer naar uit hem te ondersteunen in de verdere ontwikkeling van het merk Scotch & Soda."