Topshop opent eigen winkel in Amsterdam | RetailDetail

Topshop opent eigen winkel in Amsterdam

Topshop opent eigen winkel in Amsterdam

Kledingwinkel Topshop opent in oktober een eigen winkel in Amsterdam. Dat werd bekend gemaakt tijdens de lancering van Kate Moss’ collectie voor Topshop in Londen.

Nog weinig details bekend

De vestiging van Topshop in Amsterdam wordt een grote winkel, schrijft modeblad Elle op haar website. Het is nog niet bekend waar de winkel gevestigd wordt, al speculeren verschillende media over het voormalige pand van De Slegte aan de Kalverstraat of het pand aan het Rokin waar nu nog Maison de Bonneterie gevestigd is.

 

De retailer staat bekend om zijn betaalbare en moderne kleding. Filialen in New York, Berlijn en Parijs verkopen voornamelijk de algemene fashionlijn, waar eerder onder andere Kate Moss en Kate Bosworth voor ontwierpen. Het vlaggenschip in Londen huisvest een uitgebreidere collectie en heeft daarnaast ook een kapper, nagelsalon en theater.

 

Topshop wordt al sinds 2011 verkocht in Amsterdam. Het Britse modemerk opende eerst een shop-in-shop in warenhuis SPRMRKT maar sloot die al snel weer wegens tegenvallende winsten. Het was destijds voor consumenten goedkoper om de kleding via de webshop van Topshop aan te schaffen. In 2013 werd er een shop-in-shop in de Bijenkorf geopend van 149 m². In hetzelfde warenhuis is ook een vergelijkbare vestiging van het mannenlabel Topman.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).