Topshop opent eigen winkel in Amsterdam

Topshop opent eigen winkel in Amsterdam

Kledingwinkel Topshop opent in oktober een eigen winkel in Amsterdam. Dat werd bekend gemaakt tijdens de lancering van Kate Moss’ collectie voor Topshop in Londen.

Nog weinig details bekend

De vestiging van Topshop in Amsterdam wordt een grote winkel, schrijft modeblad Elle op haar website. Het is nog niet bekend waar de winkel gevestigd wordt, al speculeren verschillende media over het voormalige pand van De Slegte aan de Kalverstraat of het pand aan het Rokin waar nu nog Maison de Bonneterie gevestigd is.

 

De retailer staat bekend om zijn betaalbare en moderne kleding. Filialen in New York, Berlijn en Parijs verkopen voornamelijk de algemene fashionlijn, waar eerder onder andere Kate Moss en Kate Bosworth voor ontwierpen. Het vlaggenschip in Londen huisvest een uitgebreidere collectie en heeft daarnaast ook een kapper, nagelsalon en theater.

 

Topshop wordt al sinds 2011 verkocht in Amsterdam. Het Britse modemerk opende eerst een shop-in-shop in warenhuis SPRMRKT maar sloot die al snel weer wegens tegenvallende winsten. Het was destijds voor consumenten goedkoper om de kleding via de webshop van Topshop aan te schaffen. In 2013 werd er een shop-in-shop in de Bijenkorf geopend van 149 m². In hetzelfde warenhuis is ook een vergelijkbare vestiging van het mannenlabel Topman.

Tags: