Tot 35 banen bedreigd op hoofdzetel Brantano

Tot 35 banen bedreigd op hoofdzetel Brantano

Op de hoofdzetel van schoenenketen Brantano in Erembodegem (bij Aalst) worden 30 à 35 van de 83 banen bedreigd door een collectief ontslag. Die intentie heeft de directie woensdag aangekondigd op een bijzondere ondernemingsraad.

Dan toch geen "walk in the park”

De overname van Brantano zal dan toch gepaard gaan met banenverlies, zegt Rita Liebens van de socialistische bediendebond BBTK aan persbureau Belga. Volgens de vakbondssecretaris is de teneur van de gesprekken langzaam maar zeker gewijzigd: “De overnemers hadden gezegd de werkgelegenheid te willen behouden, maar dat is nu niet langer het geval. We hebben de indruk dat het bedrijf geleidelijk aan wordt opgesplitst, met banenverlies in het verschiet.”

 

De zetel van Brantano verhuist van Erembodegem naar Mechelen. De vakbonden hadden er eerder voor gewaarschuwd dat het niet voor alle werknemers evident zal zijn om mee te verhuizen. In Erembodegem blijven wel logistieke en transportactviteiten behouden, aldus nog Liebens. Volgende week zitten bonden en directie samen in het kader van de wet-Renault.

 

Brantano werd eind vorig jaar door zijn noodlijdende Nederlandse moederhuis Macintosh in de etalage geplaatst. De keten werd begin dit jaar overgenomen door de Nederlander Rens van de Schoor (R&S Retail Group - Miss Etam), Dieter Penninckx (FNG - Fred & Ginger e.v.a.) en de familie Torfs, bekend van de gelijknamige schoenenketen. Intussen is Brantano definitief ingelijfd door R&S Retail Holding, die eerder deze maand de overname van FNG afrondde.