Tot 35 banen bedreigd op hoofdzetel Brantano

Tot 35 banen bedreigd op hoofdzetel Brantano

Tot 35 banen bedreigd op hoofdzetel Brantano

Op de hoofdzetel van schoenenketen Brantano in Erembodegem (bij Aalst) worden 30 à 35 van de 83 banen bedreigd door een collectief ontslag. Die intentie heeft de directie woensdag aangekondigd op een bijzondere ondernemingsraad.

Dan toch geen "walk in the park”

De overname van Brantano zal dan toch gepaard gaan met banenverlies, zegt Rita Liebens van de socialistische bediendebond BBTK aan persbureau Belga. Volgens de vakbondssecretaris is de teneur van de gesprekken langzaam maar zeker gewijzigd: “De overnemers hadden gezegd de werkgelegenheid te willen behouden, maar dat is nu niet langer het geval. We hebben de indruk dat het bedrijf geleidelijk aan wordt opgesplitst, met banenverlies in het verschiet.”

 

De zetel van Brantano verhuist van Erembodegem naar Mechelen. De vakbonden hadden er eerder voor gewaarschuwd dat het niet voor alle werknemers evident zal zijn om mee te verhuizen. In Erembodegem blijven wel logistieke en transportactviteiten behouden, aldus nog Liebens. Volgende week zitten bonden en directie samen in het kader van de wet-Renault.

 

Brantano werd eind vorig jaar door zijn noodlijdende Nederlandse moederhuis Macintosh in de etalage geplaatst. De keten werd begin dit jaar overgenomen door de Nederlander Rens van de Schoor (R&S Retail Group - Miss Etam), Dieter Penninckx (FNG - Fred & Ginger e.v.a.) en de familie Torfs, bekend van de gelijknamige schoenenketen. Intussen is Brantano definitief ingelijfd door R&S Retail Holding, die eerder deze maand de overname van FNG afrondde.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Manfield opent eerste Belgische winkel in Antwerpen

25/05/2018

De eerste Belgische winkel van het Nederlandse schoenenmerk Manfield is open. In de Stadsfeestzaal in Antwerpen vinden klanten het nieuwste winkelconcept van het merk, waarin luxe en merkbeleving centraal staan.

Isabel Marant opent eerste winkel in Nederland

24/05/2018

Modemerk Isabel Marant heeft de deuren geopend van een eerste Nederlandse boetiek in Amsterdam. De winkel is te vinden in de P.C. Hooftstraat, in het pand waar vroeger McGregor zat.

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.