Tot 35 banen bedreigd op hoofdzetel Brantano

Tot 35 banen bedreigd op hoofdzetel Brantano

Tot 35 banen bedreigd op hoofdzetel Brantano

Op de hoofdzetel van schoenenketen Brantano in Erembodegem (bij Aalst) worden 30 à 35 van de 83 banen bedreigd door een collectief ontslag. Die intentie heeft de directie woensdag aangekondigd op een bijzondere ondernemingsraad.

Dan toch geen "walk in the park”

De overname van Brantano zal dan toch gepaard gaan met banenverlies, zegt Rita Liebens van de socialistische bediendebond BBTK aan persbureau Belga. Volgens de vakbondssecretaris is de teneur van de gesprekken langzaam maar zeker gewijzigd: “De overnemers hadden gezegd de werkgelegenheid te willen behouden, maar dat is nu niet langer het geval. We hebben de indruk dat het bedrijf geleidelijk aan wordt opgesplitst, met banenverlies in het verschiet.”

 

De zetel van Brantano verhuist van Erembodegem naar Mechelen. De vakbonden hadden er eerder voor gewaarschuwd dat het niet voor alle werknemers evident zal zijn om mee te verhuizen. In Erembodegem blijven wel logistieke en transportactviteiten behouden, aldus nog Liebens. Volgende week zitten bonden en directie samen in het kader van de wet-Renault.

 

Brantano werd eind vorig jaar door zijn noodlijdende Nederlandse moederhuis Macintosh in de etalage geplaatst. De keten werd begin dit jaar overgenomen door de Nederlander Rens van de Schoor (R&S Retail Group - Miss Etam), Dieter Penninckx (FNG - Fred & Ginger e.v.a.) en de familie Torfs, bekend van de gelijknamige schoenenketen. Intussen is Brantano definitief ingelijfd door R&S Retail Holding, die eerder deze maand de overname van FNG afrondde.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).