Turkse eigenaar Mexx besteedt distributie en webshop uit

Turkse eigenaar Mexx besteedt distributie en webshop uit

De nieuwe Turkse eigenaar Eroglu gaat de komende weken de distributieactiviteiten voor kledingmerk Mexx overhevelen van Voorschoten naar een externe partner. Die zal op termijn ook de hele e-commerce voor zijn rekening nemen.

Distributiecentrum gaat dicht

Decennialang was Mexx, dat dertig jaar geleden werd opgericht, in de Leidense regio een belangrijke werkgever: het had er sinds 1999 een distributiecentrum en tot 2008 een hoofdkantoor. Tijdens de hoogdagen van Mexx werkten er ongeveer 500 mensen.

 

Na het faillissement en de overname door de Turkse familieholding Eroglu groeide de hoop dat het distributiecentrum in Voorschoten open zou blijven, maar de nieuwe eigenaar heeft nu beslist de distributie uit te besteden aan logistiek dienstverlener Bleckmann Fashion and Lifestyle, het vroegere TNT Fashion, en het distributiecentrum te sluiten.

 

Op termijn ook volledige e-commerce

In een interne mail aan het personeel schrijft Eroglu dat Bleckmann 'in staat [is] om ons te ondersteunen op het gebied van de distributie van zowel hangende als liggende goederen" en dat ze ook "te zijner tijd de e-commerce distributie voor hun rekening [kunnen] nemen. Bleckmann zal het hele proces managen, van order pick and pack, voorraadbeheer, retouren en sample management tot en met douane. Zij zullen dus alle supply chain activiteiten integreren in hun eigen infrastructuur op hun bestaande locaties".

 

De komende weken en maanden zal het distributiecentrum in Voorschoten worden leeggehaald en alle apparatuur gedemonteerd. Bleckmann-directeur Gerwin Meulman is niet van plan medewerkers mee over te nemen: "We doen zaken met het nieuwe Mexx, niet met het failliete Mexx", klinkt het.

 

Volgens Omroep West is een aantal medewerkers uit Voorschoten wel gevraagd voor een andere baan binnen het 'nieuwe' Mexx. Over hoeveel mensen het gaat, is niet bekend.

Tags: