Turkse eigenaar Mexx besteedt distributie en webshop uit | RetailDetail

Turkse eigenaar Mexx besteedt distributie en webshop uit

Turkse eigenaar Mexx besteedt distributie en webshop uit

De nieuwe Turkse eigenaar Eroglu gaat de komende weken de distributieactiviteiten voor kledingmerk Mexx overhevelen van Voorschoten naar een externe partner. Die zal op termijn ook de hele e-commerce voor zijn rekening nemen.

Distributiecentrum gaat dicht

Decennialang was Mexx, dat dertig jaar geleden werd opgericht, in de Leidense regio een belangrijke werkgever: het had er sinds 1999 een distributiecentrum en tot 2008 een hoofdkantoor. Tijdens de hoogdagen van Mexx werkten er ongeveer 500 mensen.

 

Na het faillissement en de overname door de Turkse familieholding Eroglu groeide de hoop dat het distributiecentrum in Voorschoten open zou blijven, maar de nieuwe eigenaar heeft nu beslist de distributie uit te besteden aan logistiek dienstverlener Bleckmann Fashion and Lifestyle, het vroegere TNT Fashion, en het distributiecentrum te sluiten.

 

Op termijn ook volledige e-commerce

In een interne mail aan het personeel schrijft Eroglu dat Bleckmann 'in staat [is] om ons te ondersteunen op het gebied van de distributie van zowel hangende als liggende goederen" en dat ze ook "te zijner tijd de e-commerce distributie voor hun rekening [kunnen] nemen. Bleckmann zal het hele proces managen, van order pick and pack, voorraadbeheer, retouren en sample management tot en met douane. Zij zullen dus alle supply chain activiteiten integreren in hun eigen infrastructuur op hun bestaande locaties".

 

De komende weken en maanden zal het distributiecentrum in Voorschoten worden leeggehaald en alle apparatuur gedemonteerd. Bleckmann-directeur Gerwin Meulman is niet van plan medewerkers mee over te nemen: "We doen zaken met het nieuwe Mexx, niet met het failliete Mexx", klinkt het.

 

Volgens Omroep West is een aantal medewerkers uit Voorschoten wel gevraagd voor een andere baan binnen het 'nieuwe' Mexx. Over hoeveel mensen het gaat, is niet bekend.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

FNG trekt naar Brusselse beurs met 60 miljoen euro

06/07/2018

Modegroep FNG heeft 60 miljoen euro opgehaald bij een nieuwe aandelenuitgifte. De nieuwe aandelen zullen vanaf 9 juli worden verhandeld op de beurs van Amsterdam en voor het eerst ook op de Brusselse beurs.

Doek valt over Fish & Chips en Men at Work in België

06/07/2018

Net als de Nederlandse is nu ook de Belgische tak van de keten van multimerkwinkels Men at Work failliet verklaard. De drie winkels van de kledingketen én Fish & Chips in Antwerpen leggen de boeken neer.