Twee geïnteresseerden voor Nederlandse Mexx | RetailDetail

Twee geïnteresseerden voor Nederlandse Mexx

Twee geïnteresseerden voor Nederlandse Mexx

De curatoren van het failliete modebedrijf Mexx zeggen in gesprek te zijn met twee mogelijke overnemers. Ze hopen dat de overname van de keten nog deze week afgerond zal zijn.

Nieuw businessplan

De curatoren hopen een doorstart mogelijk te maken: daarvoor hebben ze alvast een nieuw businessplan voorgelegd aan de twee geïnteresseerden. De Nederlandse afdeling van Mexx is ook verantwoordelijk voor de internationale afdelingen, behalve de Belgische: die werkt onder een aparte vennootschap.

 

Ook daar zijn de onderhandelingen rond een overname druk aan de gang: in België zijn er drie partijen die interesse hebben getoond. Net als in Nederland wordt er werk gemaakt van een volledige doorstart van alle winkels die tot de keten zelf behoren.

 

Franchisewinkels verlaten zinkend schip

Het modemerk, dat eind vorige maand failliet ging, heeft wereldwijd 315 vestigingen en ongeveer 1.500 werknemers in dienst. Als de overname deze week niet in orde komt, zullen de winkels moeten sluiten.

 

De franchisewinkels, die niet tot het faillissement behoorden, zijn momenteel bezig met de overstap naar een ander merk. Zo is de winkel in het Belgische Deinze al gesloten vanwege een volledige herinrichting, die Mexx volledig uit de winkel zal doen verdwijnen. Ook in andere winkels wordt er gewerkt aan een doorstart als multimerkenwinkel.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Stevent Men at Work op faillissement af?

22/06/2018

De Nederlandse denim- en streetwearketen Men at Work zit in financiële moeilijkheden: ze sluit haar webshop en ook voor de fysieke winkels dreigt mogelijk de sluiting.

H&M brengt eigen hersteldienst naar winkels

21/06/2018

H&M introduceert een nieuw concept: in de afdeling Take Care van sommige winkels kun je kleren laten herstellen of personaliseren. Zowel in de gloednieuwe winkel in Parijs als in het vlaggenschip in Hamburg is al een hersteldienst te vinden.

Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerkenformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De eerste twee winkels openden in Stockholm en Malmö: samen met het webplatform zijn ze een outletmarktplaats voor modekoopjes.

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

14/06/2018

Het Belgische 'Dries Van Noten', een van de laatste onafhankelijke modehuizen, komt in Spaanse handen. De 60-jarige ontwerper verkocht de meerderheid van de aandelen van zijn bedrijf aan Group Puig.

Van Haren mag Louboutin-zolen niet met de voeten treden

14/06/2018

Schoenenketen Van Haren mag de rode zolen, waar de Louboutin-hakken voor bekend staan, niet gebruiken. De rode kleur geldt als een merk, zegt het Europese Hof, dat zo de verdediging van Van Haren weerlegt.

Supertrash na nog geen twee maanden alweer doorverkocht

14/06/2018

Nog geen twee maanden nadat het failliete kledinglabel Supertrash was gekocht door een investeerdersgroep, is het geesteskind van Olcay Gulsen alweer doorverkocht. De merkrechten zijn nu in handen van Unlimited Footwear Group.