Twee geïnteresseerden voor Nederlandse Mexx

Twee geïnteresseerden voor Nederlandse Mexx

De curatoren van het failliete modebedrijf Mexx zeggen in gesprek te zijn met twee mogelijke overnemers. Ze hopen dat de overname van de keten nog deze week afgerond zal zijn.

Nieuw businessplan

De curatoren hopen een doorstart mogelijk te maken: daarvoor hebben ze alvast een nieuw businessplan voorgelegd aan de twee geïnteresseerden. De Nederlandse afdeling van Mexx is ook verantwoordelijk voor de internationale afdelingen, behalve de Belgische: die werkt onder een aparte vennootschap.

 

Ook daar zijn de onderhandelingen rond een overname druk aan de gang: in België zijn er drie partijen die interesse hebben getoond. Net als in Nederland wordt er werk gemaakt van een volledige doorstart van alle winkels die tot de keten zelf behoren.

 

Franchisewinkels verlaten zinkend schip

Het modemerk, dat eind vorige maand failliet ging, heeft wereldwijd 315 vestigingen en ongeveer 1.500 werknemers in dienst. Als de overname deze week niet in orde komt, zullen de winkels moeten sluiten.

 

De franchisewinkels, die niet tot het faillissement behoorden, zijn momenteel bezig met de overstap naar een ander merk. Zo is de winkel in het Belgische Deinze al gesloten vanwege een volledige herinrichting, die Mexx volledig uit de winkel zal doen verdwijnen. Ook in andere winkels wordt er gewerkt aan een doorstart als multimerkenwinkel.

Tags: